Att vaccinera sig mot årets influensa

Syster Helena vaccinerade runt 30 personer i början av veckan
(Ja jag kallar mig ”syster” och ser inget fel i det, vissa sjuksköterskor blir rabiata av den beteckningen)

.

.

Att kontinuerligt vaccinera sig mot Covid har de allra flesta vuxna i Sverige gjort de senaste åren, men nu är det snart dax att också vaccinera sig mot årets influensa. 2018 blev jag sååå sjuk i influensa och blev liggande inte bara under hela julen utan mer eller mindre hela nyårshelgen också. Inte förrän i slutet av januari kände jag mig helt återställd. Den resan vill jag inte göra igen.

.

.

.

.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer över 65, medicinska riskgrupper under 65, hushållskontakter till personer med kraftigt nedsatt immunförsvar samt vård och omsorgspersonal prioriteras i vaccinationsordningen. Därav vaccinerade jag mig tidigare i veckan, i egenskap av vårdpersonal alltså. Från den 5e december kan även andra vaccineras.

.

.

Influesavaccinet ger inte ett 100% skydd, men de som insjuknar vaccinerade kan få lindrigare symtom och färre komplikationer. Personer i riskgrupperna får sitt vaccin gratis, men vissa andra kan behöva betala för det, kolla med din vårdcentral vad som gäller.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: