Knäckig blåbärspaj på bär från egen tomt

.

.

Lyxigt att ha egna blåbär på tomten! Plockade drygt en liter häromdagen och tänkte göra blåbärssylt av alltihopa när familjen ropade ”Neeej, vi vill ha blåbärspaj!”.

.

.

.

.

Gjorde den efter receptet som jag alltid använder om jag gör paj eller äppelkaka. Har nog fått receptet av mamma tror jag (hennes äppelkakor smakar i alla fall samma 🙂 ). Sommaren 2008, när Tilda föddes, bakade jag typ 100 pajer av olika slag. Det kom så många människor och hälsade på den första tiden så jag bakade pajer för glatta livet för att ha något att bjuda på, haha! Jag är inte någon fena på att baka annars, men pajerna är jag ganska bra på. Blåbärspajen igår blev riktigt god och den hade sannolikt fått med beröm godkänt till och med av Tildas mellansyster Jonna som är konditorn i familjen. Ni skulle bara se vilka bakverk hon gör. Tårtorna är rena konstverk som tar dagar att göra! Hon är fenomenal och snacka om att man blivit bortskämd med att alltid få hjälp med deserter, tårtor och kaffebröd när det vankas kalas i familjen.

.

.

Well, receptet på blåbärspajen kanske ni vill ha?

.

.

Bär som täcker botten (ca 3-5 dl blåbär beroende på hur du gillar din paj. Jag tog 5 dl)
ca 1,5 dl socker  (beror på hur sura bären är, du får chansa)
1 tsk vaniljsocker

.


150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 175 grader.

2 Smält smöret i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det smälta smöret och sirapen.

3 Sprid ut bären och strö över socker.

4 Klicka sedan ut smeten över bären med fingertopparna.

5 Grädda i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckig och fåtte en gyllene färg.

Jag serverade pajen varm med glass. Godast så tycker jag!

.

.

Kram Helena


Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: