Ostylat och tänk vad jag drömde om inredningsreportage

.

.

Bjuder på en ostylad och ruffsig titt in i vår stuga här i Lofsdalen idag. Minns för många år sedan när stugan precis blivit klar och vi hade flyttat in och jag visade sådär perfekt stylade bilder här i bloggen. Då var det någon som skrev i kommentarsfältet att det var så himla fint, men att hon hade så svårt för att se människor i vardag här inne. Kommer inte ihåg exakt hur hon skrev, men jag minns att vi fnissade och sa att det var ju precis så vi själva brukade tänka när vi såg tokstylade och minimalistiska reportage i typ inredningsmagasin som Residence.

.

.

En annan sak som jag minns från när vi köpte tomten 2007, och väntade hela 5 år innan vi började bygga, är att vi gick omkring på tomten varje gång vi var här uppe. Vi kände in väderstrecken, vindarna, kollade utsikten åt sidorna. Var på tomten ställer vi huset bäst, utan insyn men med maximal utsikt? Var på tomten ställer vi huset så att vi i framtiden kan bygga ut det om vi vill? Även här relaterade vi till inredningsmagasin. Jag sa till Magnus att ”Nu är vi precis som de där människorna som vi läst om i inredningsmagasinen, de som gått på tomten år ut och år in för att hitta den perfekta spoten, den perfekta utformningen av huset osv”.

.

.

.

.

Tänk, på den tiden var inredningsmagasinen en så stor del av min vardag, och jag drömde verkligen om att få vara med i ett reportage. Föga anade jag då, att jag bara några år senare både skulle vara med i ett flertal, men framför allt att jag själv skulle göra dem! Många reportage blev det, både i Sverige och utomlands. En rolig tid med spännande resor till nya platser och obekanta människor. Funderar på om jag skulle orka med det idag?

.

.

Detta var långt innan Instagram, Pintrest och TicTok. Bloggandet var i sin linda och all inspiration inhämtades från inredningsmagasinen. Någon som fortfarande läser inredningsmagasin? Vart hittar ni inspiration? (För att komma till kommentarsfältet klickar ni på rubriken här ovan)

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: