Inifrån huset i Mellanöstern

Innehåller reklamlänkar till Royal Design och Ellos

.

Gokväll!
.

.

Halloj! Hoppas ni har det fint.

.

Det är inte min favoritmånad på året men man kan ju alltid drömma sig bort. Antingen vandrar mina tankar ned åt Medelhavet och Palma till, där de är i full färd med att bygga vår lägenhet, eller så har jag tankarna i jättehuset på stranden i Mellanöstern, där snickarna precis fått två ritningar av mig på ett platsbyggt glasskåp, typ vitrinskåp, i köket och en bänk/förvaring till hallen. I hallen där behövs ingenting att hänga av sig någon jacka på, men det behövs lådor till skor, väskor etc. Eftersom huset är inrett i en blandning av vit marmor, glas samt bruna träpaneler och dörrar (vet faktiskt inte vilket trä det är…), så behöver allt mjukas upp. Köket känns väldigt mycket ”arbetskök” just nu, och inte så mysigt familjekök, så vi måste få in lite feeling där. Ett stort skåp med glasluckor där fint porslin kan tillföra lite till inredningen tror jag blir bra.

.

.

Som ni förstår är bilden inte från Palma utan huset i Mellanöstern. Även om vi har nära till havet så har vi inte riiiktigt den utsikten från lägenheten, hehe! Inte den uteplatsen heller. Möblerna i bild ska egentligen stå i en vindruvspergola på sidan av huset, men i väntan på en uppsättning lounge möbler, en matgrupp och solsängar, allt från vår egna import från Ethimo i Italien, stod den här gruppen här. Hela min idé med trädgården är olika rum. Elegant Ethimo-chict med palmer vid poolen, boho-lantligt med vindruvor och lavendel i pergolan, japansk trädgård med plats för yoga, Medelhavsträdgård med citrusväxter och olivträd osv.

.

.

Matgruppen jag valde ser ut såhär och Ethimo finns både här Royal Design och hos Ellos här

Letar du efter premiummöbler till trädgården som verkligen håller en livstid, då ska du välja Ethimo! De har redan stått emot en sandstorm där nere. Inte en skråma efter att de flugit iväg och bland annat hamnat i poolen. Bara ett överdrag som försvann i stormen…

.

.

.

.

Vår lägenhet ligger på 5e våningen och har ingen terrass men väl en balkong. Kan ju kalla den för terrass om jag vill, låter ju lite roligare. Den är inte så stor, men räknar med att få plats med lite möbler där i alla fall. Ethimos möbler är som ni kanske vet av en otrolig kvalitet, det var därför jag valde det till huset i mellanöstern. Vinden, saltet, värmen, fuktigheten och såklart solen tär något fruktansvärt på allt utomhus. Investeringen i möblerna från Ethimo är långsiktig. Själv skulle jag inte tacka nej till att ha den här gruppen på ”ballen” i Palma!

.

.

.

.

Nej nu får jag sluta fundera på hus och inredning och hoppa i säng. Är faktiskt riktigt trött känner jag nu!

.

.

Kram Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: