Krämig pasta med ricotta, citronzest och knaperstekt pancetta eller bacon

.

.

Halloj!

Hoppas ni haft en fin helg. Själv har jag städat, ätit god mat, promenerat med Magnus och vilat en hel del. Jag var ganska slut efter veckorna med en sjuk häst och kände att jag behövde tid för återhämtning. För att jag ska kunna vila överhuvudtaget måste jag ha det städat omkring mig, annars blir det bara en stress att ligga och chilla tex. I lördags tog jag tag i sådant som blivit satt på ”on hold” de senaste veckorna. Tvättade några maskiner och dammsög riktigt noggrant, torkade av inne på toaletterna och organiserade upp kylen. När det var klart tog jag det lugnt resten av helgen.

.

.

Minns ni mina tips för en tid sedan? Ett av tipsen var att avsätta några minuter varje dag för att torka av och fixa till ett rum i taget. Gör man det kontinuerligt utifrån en flytande prioriteringsordning, räcker det att dammsuga och torka golvet när man ”städar”. Fiffigt va?

.

.

En sak som är så trist såhär på vintern är att nästan all mat som lagas i det här huset lagas på kvällen, när det är mörkt, och då blir det inte så roliga bilder att publicera här. Men om ni kan ha överseende med kvällsbilder så kanske jag kan posta lite goda recept ändå. Som igår kväll tex. då snodde jag ihop en enkel pastarätt som blev så god.

.

.

.

.

Koka pasta, helst rigatoni eller tortiglioni, eller annan lite ”större penne”. Blanda 1 burk ricotta, citronzest (yttersta skalet på en ekologisk citron) från 2 citroner, samt 2 dl riven parmesanost i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Späd med ca 1 dl pastavatten. Blanda pasta med ruccola och ostsåsen, strö över finriven parmesanost och toppa med knaperstekt pancetta eller tärnad bacon.

.

.

Snabbt som attan och himla gott! Och för den som undrar kommer det fina fatet från Atelje 1030, keramikverkstaden som Västeråsparet Camilla och Carl Raihle driver vid sin gård i Skåne. Här hittade jag ett jättefint blogginlägg därifrån. Camilla är nog en av mina äldsta och trognaste bloggläsare, och vilken fantastisk går de har!

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: