Mer från trädgården jag ritat i Abu Dhabi

.

Hej fredag!

.

.

Så skönt det ska bli med helg. Första sovmorgonen imorgon sedan nyårsdagen för mig. Gud så härligt! Snart ska jag stänga ned datorn, plocka undan mitt kontor här i matsalen, och gör om det till det det egentligen är, alltså en matsal.

.

.

Jag hade ett 1,5 timma långt zoom-möte med mina kunder i Mellanöstern tidigare idag. Där är det vinter nu, precis som här, men vintern där betyder typ medelhavsklimat typ… Själv satt jag här i raggsockor, fotvärmare, 3 tröjor och fodrade tights , medan de var barfota, i tunna sköna sommarkläder. Ute vajade palmerna och havet böljade genom fönstren. Kunde inte annat än bli avis. Det är ju den här tiden på året jag borde vara där, inte i september som jag var 2021, då var det panikartat varmt…

.

.

Hur som haver fick jag lite feeling och vill visa er lite mer jag gjort där nere. Barnens lekplats. Gräsmattan fick jag kämpa för eftersom det är helt andra förutsättningar där nere med sanden, torkan, insekterna, saltet osv. Men klart att barnen måste få känna gräs under sina små fötter. Det gråa som sticker fram till höger är vad man skulle kunna beskriva som ett luffarschack i intarsia, fast i sten. Staketet som är inspirerat av The Grand Mosque i just Abu Dhabi, är det enda som är ”arabiskt”. Ville få in lite av det också, så jag ritade det här staketet med grindar.

.

.

.

.

Frun i huset kommer från Jerusalem så till uteduschen vid poolen valde jag ”Jerusalem stone”. Det blev uppskattat! Lite närmare stranden, till vänster i bild finns också en ”fotdusch” där man kan spola av sig sanden från stranden. Duschmunstycket på bilden är temporärt, ifall ni undrar varför det ser så konstigt ut 🙂

.

.

.

.

Det var svårt att fota, då den kalla kameran som legat inne i 23-24 graders värme, kom ut i 36-38 graders väldigt fuktig luft! Hej dimma igen! Men här ser ni i alla fall ”sunken seating” i infinitypoolen”. Man kan ju undra hur många fler sådana man kommer att få rita i sina dagar? Största utmaningen när man gör en infinity pool är kanten där vattnet ska rinna över. Den måste vara absolut rak, och det kan vara klurigt att få det så när man jobbar med mosaik. Mosaiken jag använde var typ lite oregelbunden och inte helt slät, vilket gjorde att så lite som 0,5 mm skillnad torrlade partier. Tror de fick göra om kanten 2-3 ggr innan det blev bra. Phu!

.

.

Trädäcket var heller ingen lek. Vanligt trä går inte. Inget går att bygga i trä där nere förresten, så vi fick specialbeställa en slags bambuplank i en specialfärg. Ville ju ha det grått. En morgon fick jag bilder från hantverkarna där nere. De hade lagt en stor del av däcket och ville visa. Problemet var bara att de lagt ändskarvarna i en rak linje efter varandra. Såg inte klokt ut… Det tog mig typ en timme att via zoom, försöka få dem att lägga skarvaran lite utspritt i ett ickemönster. Det var otroligt svårt för dem att inte tänka symmetriskt. De trodde väl att jag var galen. Efter att vi hade jobbat ihop i ungefär ett år, började de förstå mig, eller de började förstå att de aldrig skulle förstå mig, så det var bäst att inte tänka själva ut att fråga om detaljerna istället för att bara göra som de brukar. Man kanske inte tänker på sådant om man inte jobbar med det. Men i princip allt är annorlunda från material till byggteknik, till dränering, etc etc. Plattor läggs liksom inte bara på sand som de gör här i Sverige, de cementeras fast i formar. Samma med gräsmattor och rabatter. Det är också liksom gjutna formar under. Så att bara gräva upp belysning tex som hamnat fel i en rabatt, det går icke! Den är ju liksom fastgjuten i backen… .

.

Såhär såg förresten hela tomten ut när jag började rita den. Observera fakegräset. Sådant har alla, men jag ville absolut ha riktigt gräs, och fick det tillslut! 🙂

.

.

.

.

Nej, nu ska jag ta och ta helg här!

.

.

Kram Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: