Jag har ritat ett hus – idag besökte jag bygget igen

Innehåller reklamlänkar

.

.

Jag älskar att bygga saker. Platsbygga möbler, bygga fristående möbler, bygga om och bygga till och bygga ut. Och allra mest älskar jag att bygga hela hus! Ja inte snickra då alltså, men att rita något som sedan ska byggas är så fantastiskt roligt så jag tror jag smäller av. Pirret när man för första gången går in genom den där dörren, eller bara att se stommarna resas eller väggarna komma på plats. Oslagbart!

.

.

Här har jag ritat ett hus ute på landet ungefär en mil från stan. Det ligger vackert med ”ryggen” mot en tallbacke precis nedanför en brant klippa. Den vind och insynsskyddade gården, där poolen ska ligga, vetter ut mot stora öppna fält och åkrar.

.

.

.

.

Huset har 202 kvm boyta i ett plan. Det är två separata huskroppar är sammanfogade med en pampig hall med dubbeldörrar och ett stort ljusinsläpp. Så jäkla snyggt när man kliver in innanför dörren och direkt mötas av detta stora fönsterparti. Love it!

.

.

.

.

Jackor och skor och väskor som ligger slängda i hallen, eller någon trist hatthylla, alternativt intetsägande garderob med skjutväggar, kommer aldrig att hända i det här huset eftersom det ligger en ”Görangarderob” direkt till höger när man kliver in innan för dörren. Idén som jag hämtat från min svärfar Görans hus (därav namnet), är briljant. Det är alltså ett helt rum för förvaring av ytterkläder i direkt anslutning till huvudentrén. Inte grovköksförvaring, det finns det en annan ingång för, detta är liksom finingången. Helt strålande ju! Du kan ha hur mycket gäster (eller ungdomar på besök) som helst och ändå slippa stöket med drivor av skor innanför dörren, jackor som rasar ned från krokar osv. Hallen, eller ”tamburen” kommer alltid att vara snygg och prydlig och bli en del av huset istället för en avstjälpningsplats.

.

.

.

.

För övrigt är jag helt kääär i min nya dunkappa från 8848 Altitude. Köpte en annan först, men den skickade jag tillbaka. Den kändes inte alls rejäl och lyxig (borde gjort det med tanke på priset), men denna, jösses vilken jacka. Älskar allt med den. Det kraftiga lite blanka tyget som känns som att det aldrig kommer kunna gå sönder, den höga kragen/luvan som håller mig varm utan sjal, den perfekta passformen som gör jackan smidig trots att den är stor och tokvarm. Bästa jackan jag haft någonsin tror jag. Jag är ju en riktig fryslort så det krävs något extra för att hålla mig varm, och denna får full pott på det.

.

Här hos Ellos finns samma jacka i en lite kortare modell (Ellos har 30% rabatt på den dyraste varan, ett tips!) // Afound har också en hel del 8848 Altitude vinterkläder till superpriser här Kvaliteten på 8848 Altitudes kläder är något utöver det vanliga, jag har ett par skidbyxor som jag älskar därifrån också.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: