Infinitypool och pergola med vinrankor i trädgården jag ritat i Abu Dhabi

.

.

Jag tror inte att jag skrivit om och visat så mycket från min jobbresa till Abu Dhabi. För er som har missat det så jobbar jag sedan 1,5 år tillbaka med att inreda ett enormt hus där. Från början var det bara själva inredningen jag skulle göra, men ganska snart blev det även trädgården runt hela huset. Det blev ett jättejobb bara det, och det tog över ett år från att jag började planera till att det stod färdigt i höstas. I september var jag där och då var det i princip klart, men vi väntade fortfarande på möbler från Ethimo som vi special importerat från Italien. Dessa kom nu i december så dem har jag inte sett på plats. Tror att det blev magiskt!

.

.

Det är inte första gången jag inreder ett hus i Mellanöstern. 2015 startade jag upp mitt första projekt där nere. Det var ett lite mindre hus på runt 400 kvm, detta är 830 + utomhusmiljön…

.

.

Måste säga att det faktiskt hänt väldigt mycket på inredningsfronten sedan jag var där förtsta gången. Då var det sjukt svårt att bara hitta en vanlig enkel vit soffa. Allt var så maxat och blankt och pråligt. Nu 2021 var det mycket mer enkelt att hitta saker som påminner om vår skandinaviska enkla stil. Det är det mina kunder efterfrågar så det gör mitt jobb lite lättar den här gången. Trots detta kommer vi att skeppa ned en ganska stor mängd möbler från Sverige i vår. Som ni förstår behövs det ganska mycket möbler och prylar för att fylla upp 830 kvm.

.

.

.

.

Det blir alltid intensivt med mycket jobb när jag reser ner till Abu Dhabi en vecka. Mycket jobb och lite ledighet. Den här gången blev det dock en del bad, både i havet och i infinitypoolen som jag själv ritat. Eftersom det fortfarande var sommar var havet helt galet varmt, säkert 35-38 grader eller så. Samma med poolen som faktiskt har kylsystem. Det systemet var tyvärr sönder så poolen höll väl ungefär samma temp som luften och havet dvs någonstans runt normal kroppstemperatur 🙂

.

.

.

.

Det var otroligt roligt att se allt jag ritat på papper i verkligheten. På grund av pandemin kunde jag inte åka ned när vi drog igång projektet, och allt jag såg av platsen det första året var bilder, filmer och zoom calls.

.

.

.

.

Utgångspunkten i den här trädgården var sand… bara sand… Huset är liksom byggt i sanden på stranden. Jag hela landet är ju bara som en enda stor sandstrand så det är klart att det blir så. Eftersom allt är så platt och monokromt ville jag få till nivåskillnader och olika rum med olika material och ytskikt. Önskemålet från kunden var också att få det mysigt, inte grandiost eller ”designavskalat”.

.

.

Istället för att göra ett marmorhav av trädgården, som kanske hade varit det mest förväntade, jobbade jag med ett specialbeställt trädäck i bambu som påminner om ”en grånad typ järnvitriol behandlad altan”, kullersten, gräsmatta, grusgångar, skifferbeläggningar, turkos mosaik och Dekton. Nåväl, skiffer gick inte att få tag i, men efter veckor av letande hittade vi ett stenbrott som kunde leverera en sten som gick att knäcka i ojämna bitar för rätt finish. Phu!

.

.

Imorgon ska ni få se några bilder inifrån, men nu måååste jag sova!

.

.

Natti natti!

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: