Vad är lagom extrajobb för en 13-14 åring? Det jag själv gjorde verkar helt galet idag…

.

.

Ja vad ska man säga, smutsig och dan, men så himla lycklig för den här hästen och den tid Lillan och jag har tillsammans i stallet.

.

.

.

.

Idag var det ett sagoland som mötte oss när vi kom till stallet. Ett ljuddämpat fluffigt sagoland med behaglig temperatur. Ogillar att vara i stallet när det är kallare än minus 5-6 grader. Idag låg temperaturen runt nollan eller strax därunder. Det var fint.

.

.’

.

.

Mitt företagsamma lilla barn brukar mot en liten slant hjälpa till och mocka och göra i ordning foder till andra hästar i stallet. Idag hade hon två att ta hand om. Bra sätt för henne att tjäna lite extra tycker jag. Själv hade jag mitt första sommarjobb när jag var 13-14 år. Var barnflicka åt en 3 årig pojke några veckor under sommarlovet mellan 7an och 8an. Galet ju! Alla som skulle kunna tänka sig att – lämna över hela ansvaret med mat och allt för en 3 åring till en 14 åring, 8 timmar om dagen i några veckor medan du själv jobbar 1 mil bort, räcker upp en hand. Jag hade ALDRIG gjort det! Tänk också på att på den tiden fanns inga mobiltelefoner. Uj uj, antingen var det ”en annan tid” då, eller så var de helt enkelt bara obetänksamma. Allt gick bra ska jag lägga till, men herre gud, skulle aldrig tillåta Tilda att ha den typen av sommarjobb om ett halvår… Mocka och fixa hö känns lagom tycker jag. Vad tycker ni?

.

.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Låter som ett perfekt jobb för en hästtjej i den åldern och att få lite betalt också. Så uppskattat av hästägarna med den hjälpen. För 10 år sedan passade min då 17 åriga dotter 9 hästar långt borta på en gård, varav tre nykastrerade unghingstar, när ägarna åkte bort en vecka oplanerat. Lite väl mycket kan jag tycka som åkte dit och hjälpte till ett par dagar. Hon redde ut krånglande vattentank som någon granne med traktor fick hjälpa till med. Lätt att duktiga hästtjejer blir lite utnyttjade som billig arbetskraft. Det får man se upp med.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: