Förbereder nyårsfesten och vilken skatt jag hittade på second hand butiken idag

.

.

Så fort den sprang förbi den här dagen. Jag skulle bara skjutsa Tilda till en kompis vid 13 tiden och passa på att göra några korta ärenden samtidigt. Och så vips var klockan 17.00 och dagen typ slut och jag satt fortfarande i bilen… Nåväl, lite vettigt fick jag gjort i alla fall. Stallet är fixat och några stökiga skåp i köket fick sig en duvning på förmiddagen. Skönt! Så härligt tillfredställande att rensa och organisera liksom.

.

.

På min turné runt stan hann jag också med en sväng in på den stora second hand butiken vid Erikslund. Den är inte lika bra som Läkarmissionen på Bäckby, men man kan hitta skatter där om man har tur. Tur som jag hade idag. Jag gick in där för att leta efter 2 saker, tallrikar och vita linneservetter. Några tallrikar hittade jag inte men Bingo på servetterna! Alltså så himla fina! 8 stycken kritvita och diskret handbroderade servetter för 10 kr styck. Vilken lycka! Bums ned med dem i tvättstugan ikväll så att jag kan stryka dem och använda till dukning på nyårsaftonen.

.

.

.

.

Hoppsan, glömde nästan att skriva om citrusskivorna på första bilden. Håller i detta nu på att torkar dem i ugnen. Ska användas som garnering till välkomstdrinkarna på fredag. De blir så himla dekorativa när de blir klara. Ska visa er sen förstås, men tänkte att jag skriver om det nu ändå, ut ifall att någon vill göra samma. Perfekt att förbereda några dagar innan. Bara skär önskad frukt i 2-3 mm tunna skivor. Lägg på bakplåtspapper och torka i varmluftsugn på 100 grader i några timmar. Vänd emellanåt så går det lite fortare och de blir mer jämna.

.

.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och fixa till mig lite. Tilda sover hos kompis i kväll så här blir det finpizza, rödvin och myskväll på tu man hand. Inte så tokig tisdagkväll om du frågar mig!

.

.

Kram Helena

.

.

Tips med reklamlänk!

.

Om man vill vara lite mer avancerad med att torka mat, kan man investera i en Dehydrator från Bagaren och Kocken, du hittar den här och ju mer jag tänker på det desto mer vill jag nog ha en sådan, skulle vara lite kul. Torka massa frukt och grejer och göra egen müsli tex… Mumma!

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: