I Palma för att göra materialval till lägenheten

.

.

För inredningsnördar som Magnus och mig är resan minst lika rolig som själva målet när det kommer till att inreda våra olika boenden. I fjällen har vi avskalad vilsam uteslutande Skandinavisk inredning (utom köket då som är italienskt), och hemma i Vässan har vi en salig blandning av möbler vi tycker om. Nytt och gammalt, högt och lågt och allt utifrån devisen att snygga saker passar ihop. I lägenheten i Palma kommer det att bli något heeelt annat… Något coolt och något som skiljer sig skapligt från de andra två boendena.

.

.

Vi köper ju alltså en färdig helt ny lägenhet, och renoverar inte själva en gammal som någon trodde. Lägenheten byggs dock i en gammal fastighet, där i princip bara ytterväggarna stod kvar innan återuppbyggnaden påbörjades. Vi köpte i ett så pass tidigt skede så vi har kunnat vara med och påverka både planlösning och materialval ändå.

.

.

När vi var nere i Palma i höstas spikade vi alla val och herre gud så kul det var. Vi var skapligt väl förberedda och hade planerat för detta länge, ända sedan vi köpte lägenheten i våras faktiskt. Vi gjorde egentligen inga spontana ändringar på plats, utan följde den plan som vi gemensamt diskuterat oss fram till under knappt ett halvår. Ni vet hur det är när man plötsligt står där med alla möjligheter framför sig, och så börjar man vela, och fundera om man kanske ska busa till det lite, eller kanske till och med helt tänka om… Men näe, vi höll oss till stilen vi hade bestämt oss för. Det enda vi faktiskt ändrade var trägolvet. Där hade vi tänkt fiskbensparkett från början, men bytte faktiskt till chevronparkett vilket jag är så himla nöjd över nu! Känns mer kontinentalt och mindre sekelskifte.

.

.

.

.

Otrolig service i butiken där vi gjorde våra val, och så mycket det fanns att välja på. Upplägget var ungefär som här hemma. Dvs lägenheten är standardutrustad och vill man byta något får man betala mellanskillnaden. Vi gjorde en del uppgraderingar som jag tror kommer att göra stor skillnad för hela känslan…

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: