Favoriten ”Allt i ett långpanna” Rensa kylen rätten nummer 1 (högaktuellt efter julen)

.

.

Hur smidigt är det inte att laga ”Allt i ett långpanna”? Som man sparar både på tid, arbetsinsats och disk! Och så gott det blir. Fiffigt också att man kan göra mycket på en gång och frysa in i matlådor osv.

.

.

Den här gången gjorde jag ”pannan” med kyckling. Köpte en hel färsk kyckling, som jag styckade i bitar, men det funkar med kycklingfiléer också, även om det blir lite saftigare och godare när man kör med skinnet på.

.

.

Runtom kycklingbitarna fyllde jag upp med det jag hade hemma. Blomkål, rödlök, potatis, körsbärstomater, zucchini och fetaost. Det går att använda i princip vilka grönsaker som helst, ni vet, purjolök, morötter, kålrot, broccoli, palsternacka osv. Bara ta det man har i kylen. Det här är verkligen en ”tömma kylen på rester-rätt” som man kan göra någon gång i månaden när grönsakerna börjar på att se lite halvtrista ut. Perfekt att ta tillvara och slippa slänga mat innan den blir förstörd (inte helt fel rent ekonomiskt heller såhär efter jul tänker jag).

.

.

.

.

Smöra botten i långpannan, eller pensla med olja innan du fyller på med råvarorna. Smaksätt med olivolja, salt peppar, chili, citron, vitlök, persilja eller favoritkryddan (rosmarin och citron är gott) och stek på 225 grader i ugnen i knappt en timme/45 min ungefär. Ta ut när grönsakerna är mjuka och köttet är vitt och släpper lätt från benen. Servera med kall creme fraiche sås smaksatt med vitlök, alternativt gör en varm gräddsås på skyn som blir i pannan. Mmmm, så gott och enkelt!

.

.

Det fina med den här rätten är att den som sagt sparar både tid, arbetsinsats och disk, och även går att variera i det oändliga. Byt ut kycklingen mot fiskfiléer, prinskorv, halloumi (om du vill ha den vegetarisk), salsiccia, sidfläsk eller vad du vill. Bara fantasin sätter gränser tänker jag 🙂

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: