Det här är en katastrof – på riktigt

.

.

Alla som har varit med om samma vet vad jag menar och vet vad vi går igenom just nu. Det är vidrigt och jag vet inte hur vi ska stå ut eller hur detta kommer att sluta. Framförallt, när kommer det sluta och kommer jag att hinna bli fullständigt galen innan det är över???

.

.

Vi har alltså drabbats av råttor…

.

.

Sedan ungefär 2 månader tillbaka är Länsförsäkringars råttexperter inkopplade och sköter utrotningen av de vidriga djuren som bestämt sig för att vår källare är en bra plats att hänga runt i. Råttgift har ätits som godis och har fått fyllas på flera gånger. Nu har det lugnat ned sig och råttorna är helt borta ur källaren. Tre stora råttfällor står där nere och ingen har fastnat i dem de senaste 4 veckorna. Vi har bekämpat dem från flera håll, och utan att gå in på detaljer så kan jag berätta att jag efter den här perioden vet att råttor gnager sig genom betong när de blir instängda… Say no more…

.

.

Hur som haver så är det resultatet av råttgiftet vi nu får försöka överleva. Stanken i hallen, och framförallt den lilla lilla tamburen, är olidlig. Jag menar olidlig! Igår fick jag panik och tömde hela hallen innan jag tejpade igen skiten med plast. Vi går ut och in genom altandörren tillsvidare. Lite av stanken sipprar igenom in i huset, men ännu så länge är det lokalt och hanterbart. Men blir det värre än detta, jag då vet jag inte hur det ska gå. Jag har läst om en slags ozonmaskin som man kan använda och funderar starkt på att köpa en. Någon som har erfarenhet av en sådan. eller annat tips till en desperat och snart galen bloggare?

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Lider med er! Vi har också haft problem med råttor i år, men tack och lov mest i trädgården ( peppar peppar!) För något år sedan lyckades vi stänga in en mus i trossbotten när vi tätade så jag vet hur det kan lukta… Vi hade turen att kunna åka iväg på semester och sedan kunna vädra dygnet runt i några veckor, men tyckte också att ättika i en skål tog bort den värsta stanken. För oss försvann det på några veckor men misstänker att det var en ensam liten mus bara. Håll ut, det försvinner till slut! 🥴

Gilla

Jag veet hur det stinker, yark. Mina föräldrars sommarhus drabbades av samma o de lärde sig efter det att aldrig mer lägga råttgift, utan bara ställa ut burar. Det tog ngr månader för råttan att torka, där den låg, var den nu låg i husets isolering.. o för den vidriga stanken att försvinna.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: