Söndagförmiddag med ovanlig äggfrukost som kan funka som perfekt LCHF rätt

.

.

Söndag morgon och jag är helt ensam hemma och som vanligt tassar jag runt i pyjamas, raggsockor, kofta och en podd eller bok i öronen. För en kort stund sedan åkte Tilda och Magnus iväg till ”Bomben”, dvs idrottshallen här i Västerås som en gång i tiden hette Bombardier Arena. Vet inte vad den heter nu. Västerås Arena kanske? Hur som helst går den fortfarande under namnet ”Bomben” i alla sportintresserade Västeråsares munnar. Det vankas handbollsmatch för Tilda och hennes lag, som Magnus tränar, och jag ska kasta mig på cykeln om knappt en timma för att hinna dit i tid för inspringet.

.

.

.

.

I morse gjorde jag en supergod lite annorlunda äggrätt till frukost. Äggen skulle vara löskokta, men vår spis är helt sämst så de blev alldeles för hårda, men annars var det väldigt gott. Blandade en kräm på Grekisk yogurt med vitlök och limeskal. Kokade ägg. Skirade smör som jag smaksatte med chilli, och så serverade jag det med persilja och rostade brödtrekanter. Skippar man brödet blir rätten perfekt som LCHF frukost. Idén kommer från @foodjunkie

.

.

.

.

Efter matchen åker Tilda och jag till stallet för fortsättning på Louise Haagas intensivkurs i hoppning. Första dagen var igår och Tilda och Iia (vår ponny) gjorde så bra ifrån sig. Träningen var toppenbra och det är så roligt att se framstegen som sker hela tiden. Iia är bara 7 år och i hästsammanhang är det ungt, på gränsen till unghäst faktiskt. Hon är också väldigt orutinerad när det kommer till hoppning, men tycker att det är väldigt roligt, och vad vi sett fram till nu blir hon nog en fin hopphäst vad det lider. Vi köpte henne som dressyrhäst men upptäckte snart att varken Tilda eller ponnyn var särskilt roade av just den grenen, så nu blir det hoppning istället, vilket är bra för mig eftersom det är det jag hållit på med tidigare i livet och tycker mig kunna skapligt bra i alla fall. Dressyr kändes lite främmande och krångligt om jag ska var ärlig 🙂

.

.

Nu är det bäst jag tar och sätter fart här så att jag inte missar starten i ”Bomben”

.

.

Kram Helena

.

.

Annonslänkar

.

.

Pyjamas från Kappahl topp här // byxor här

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: