5 fräckaste frågorna vi fått om vårt hus i Lofsdalen – ni kommer häpna…

lofsdalen-3

.

.

Hej hej

.

.,

Det var ett tag sedan. Jag har haft sååå mycket att göra så bloggen har jag inte hunnit med. Men nu så kommer ett inlägg i alla fall!

.

.

1

.

.

Idag tänkte jag berätta för er om några, enligt mig, ganska knasiga frågor jag fått om vårt hus i Lofsdalen. Kan inte annat än säga att jag blir förvånad hur fräcka folk kan vara… Uppskattningsvis får jag ungefär 5-10 olika frågor om vårt hus, eller Lofsdalen, varje år, och det är jättekul. Några frågar om Lofsdalen som destination, om det är barnvänligt osv. Ett ganska stort antal frågar om golvet från Dinesen eller köksbordet, som vår snickare byggt av möbelplank från Dinesen. Men de allra flesta frågar om huset, vem har byggt det, vem har ritat det, hur stort är det, hyr ni ut osv osv. Helt vanliga frågor som är trevliga att svara på.

.

.

Men så finns de de där som enligt mig är helt gränslösa och faktiskt så ouppfostrade att man undrar om de haft några föräldrar/vårdnadshavare tillgängliga överhuvudtaget när de formades till vuxna människor…

.

.

Här kommer de 5 knasigaste frågor vi fått, av för oss vilt främmande människor:

.

.

1 När köpte ni tomten och hur mycket kostade den?

Men herre gud, det har väl ingen något med att göra… 

.

2 Hur mycket kostade ert hus att bygga?

What??? 

.

3 Ert hus är så fint! Vi skulle vilja bygga ett likadant, kan ni skicka oss era ritningar?

Den frågan har vi nog fått 10 ggr skulle jag tro. Ja men visst, ta den bara, helt gratis såklart… Knasbollar! Och knasigast av dem alla måste kvinnan som mailade och först frågade om hon kunde få ritningarna gratis. När jag skrev att hon kunde få köpa dem, sa hon att ”då kontaktar jag Kommunen för det är offentliga handlingar”. Varsågod och gör det sa jag, varpå kvinnan några dagar senare ringer upp mig och undrar vad vi har för fastighetsbeteckning, eftersom hon behöver den för att få ut ritningarna!

.

4 Kan du maila mig er planritning med mått och bilder inifrån rummen?

Ehhh, nej det kan jag inte… Skämmes på dig!

.

5 En dag knackade det på dörren. När jag öppnade stod där en okänd kvinna med sin telefon i handen. Lite snabbt förklarade hon för mig att hennes son tyckte så mycket om vårt hus och tänkte bygga ett likadant. Han hade varit i Lofsdalen veckan innan och gått runt vårt hus och tittat in genom fönstren, men eftersom vi inte var där så kunde han inte se allt (badrum, sovrum, loft osv). Varför hon nu var ombedd av sonen att ta lite bilder i de utrymmen han inte kunde se genom att titta in genom våra fönster…

Men seriöst alltså, hur jäkla fräck får man bli! Tror ni att jag släppte in henne??? 

.

.

2

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

16 kommentarer

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om ditt sätt att hantera detta ? För mig förefaller det väl inte så konstigt att du får dessa frågor då du offentligt visar upp ditt hus på din blogg??? Sen beror det väl på hur och på vilket sätt man lägger upp frågorna ??? Jag kan tycka att det var lite hårt att ta upp detta på en blogg , då vi inte har med det att göra . Ha en bra dag !!!!!!

Gilla

Så fruktansvärt fräcka människor det finns, jag häpnar!!! Håller med dig, det är totalt ouppfostrat att ställa den här typen av frågor. Det är en sak att du skriver om och visar ert vackra hus i dina kanaler, det är ert hus och ni drar självklart era gränser för vad som visas/berättas och vad ni väljer att hålla privat. Det är en gräns alla ska respektera, så enkelt är det! Jag njuter och inspireras av det jag får se och har den allra största respekt för det som inte visas och sen när det kommer till pengar – att folk bara tänker tanken att fråga?!?!?

Gilla

Jag håller inte med dig …. vissa saker är privata JA . Men varför blogga om dessa frågor hon fått , är för mig så lågt och barnsligt det har vi läsare inget intresse av alls!!!!!!!!!!!!

Gilla

Ja herregud man vet inte om man ska skratta eller gråta😳. Gränslöst. Jag brukar kika in hos dig, gillar din stil både hemma och i Lofsdalen, såklart. Satt och surfade runt efter marockanska mattor och funderade över köpa i Sverige eller kanske tom handla på plats när jag ramlade in hos dig och läste att du importerat en matta. Blev du nöjd? Fungerade allt som det skulle?

Gilla

Nej, jag tycker inte att de två första frågorna är så konstiga faktiskt! Jag tycker överlag att vi i Sverige är så försiktiga och hemliga av oss! Vad gör det om någon annan tycker om ert hus och vill veta vad det kostar att bygga ett sådant?! Jag hade enbart blivit stolt och glad. Men men; alla är vi olika! Frågan om att få ritningen gratis var väl lite väl överdriven men annars förstår jag inte problemet.🙂
Kram från Anna

Gilla

Jag håller med om att det inte borde vara så känsligt, framförallt de två första frågorna. Inte minst för att du kontinuerligt bloggar om huset, intresset väcks därmed. Kvinna som ringde på dörren gick givetvis klart över gränsen.

Gilla

Frågan vad huset kostade att bygga har ju säkerligen inte med att någon vill snoka i er privatekonomi, utan snarare tvärtom; att man vill veta om det ligger inom ens budget att kunna bygga ett liknande fritidshus. Att få ett uppriktigt svar om den verkliga kostnaden kan vara värdefullt o det är väl bjussigt att dela med sig av den uppgiften, tänker jag. Känsligare att få frågan av en bekant/vän kan jag tycka, för då kan det kännas mer ”snokigt”, än om en random frågar, tycker jag.
Dock tycker jag att man under inga omständigheter går in på någon annans tomt o fotograferar el ringer på/ber om gratis ritningar.

Gilla

Med tanke på att många som bloggar är extremt öppenhjärtliga med information om familj/sjukdomar/resor/konsumtionsvanor så är kanske inte några av frågorna är så konstiga i alla fall i den offentliga tid vi lever i.

Gilla

Hej!
Jag tycker kanske inte att frågorna om hur mycket det kostar att bygga är speciellt konstiga. Vi har själva gjort stora om och nybyggnationer i Sälen och får rätt ofta frågan om vad det kostat. De allra flesta som frågat har mer eller mindre seriösa funderingar på att göra ändringar själva men har inte kommit så långt i planeringen . Jag brukar svara att hur mycket det kostar att bygga beror dels på hur mycket man kan/orkar/vill göra själva och på massa andra olika faktorer så det är rätt ointressant fråga. Själv tycker jag frågan om hur många hundratals timmar vi lagt ner är intressantare😂.

Gilla

Ja oj numera har folk inga hämningar faktiskt, det man kan göra är ju att hänvisa till byggaren så kan han/hen i sin tur ta fram ungefärliga mått och då ta fram priser ef dem mått han säger inte exakt era

Gilla

Att springa runt och titta i fönster eller som hos mig så har man använt kikaren är helt klara övertramp…

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: