Fredagsblommor och att bli mer selektiv i livet

.

.

Torsdag och vips så var nästan arbetsveckan slut. Idag ska jag leverera varor som kommit till en kund och så ska jag ut på landet och träffa en annan kund som bygger en jättefin villa. Vi bland annat kika på huruvida trappen, som ligger mitt i huset, ska byggas in med förvaring under, eller om den ska lämnas öppen. Sen ska jag rita en tvättstuga också. Upptäckte sent igår att hovslagaren kommer idag, så jag måste ut till stallet nu på förmiddagen för att förbereda det mitt i alltihop. Hur sjutton hade det gått att ha häst om jag fortfarande jobbat på sjukhuset kan man undra? Känns som att det är något som måste fixas, dagtid, typ hela tiden…

.

.

Nåväl, imorgon är det fredag och då ska jag mest vila och fixa och städa lite här hemma. Blommor behöver jag inte köpa för den här vackra buketten kom Magnus hem med till mig inför förra helgen och den står perfekt fortfarande. Till helgen väntar Louise Haagas intensivkurs i hoppning för Tilda och vår ponny. Ska bli så kul!

.

.

.

.

Nu till något annat. Jag börjar varje morgon, innan jag kliver ur sängen, med att snabbt kolla nyheter i Aftonbladet, Dagens Industri, hoppar över till sociala medier och skrollar igenom det senaste och så kollar jag om jag fått några meddelanden i någon av alla kanaler man kan kontakta mig. Mail, Instagram, Facebook x 2 (företag och privat), Wats App, Messenger, SMS och så här i bloggen (har stängt av aviseringarna på de flesta så måste gå in manuelt för att kolla). Bland annat har jag kunder utomlands i en annan tidszon och de vaknar tidigare än jag så där brukar det finnas ett par grejer att ta tag i direkt. Hantverkarna ute hos mina kunder börjar också att jobba tidigt. Kanske inte är det bästa sättet att starta en dag men jag tycker att det sparar mig tid och gör att jag blir mer effektiv senare. Börjar liksom bearbeta dagen redan i sängen och känns lite jobbigt att tänka tanken att jag skulle gå omkring en hel timma utan att veta om det ”brinner någonstans”. Önskar att jag var en sådan som inte hade telefon/dator bredvid sängen i sovrummet, en sådan som går upp tidigt, tänder ljus, äter en god frukost innan jag tar en lång varm dusch, sminkar mig och väljer kläder med omsorg osv. Någon gång kanske det blir så, men inte just nu.

.

.

Hur som haver så dök jag i morse på något som fångade mitt intresse, att det överlag kan vara värt att bli lite mer selektiv i sin vardag. Att man genom det helt enkelt får ett rikare liv. Charlotta Flinkenberg @flinkenbergstyle postade ett inlägg om att allt blir så mycket tydligare när du rensar bort ”fluffet” i livet som bara är utfyllnad, utan substans eller vettig funktion.

.

.

Rensa bort fluffet – och håll fokus på dig själv var budskapet som förmedlades genom dessa 6 punkter

.

.

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: