Snyggt i trä från Rusta och lyssnar på gripande historia om hästgården på Ekerö

.

.

Hallo!

.

.

Skönt med fredag, inte sant?

.

.

Lyssnar på en bok, Pappas flicka på Hästgården, och fixar lite här hemma inför helgen. Det blir Återbruket, dammsuga, plocka undan, torka av på toaletterna och så fundera över vad vi ska äta ikväll. Jag storhandlade redan igår och köpte hem massa goda ostar och annat plock så antagligen blir det någon slags plock/charkisbricka npågon av dagarna helgen. Perfekt att använda min nyss fyndade snygga skärbräda till det i så fall. Kan verkligen tipsa om både den och bänken här ovan som båda fick följa med mig hem från Rusta sist jag var där. Tyvärr tjänar jag inga pengar på det tipset, men bjussar på det ändå eftersom jag tycker att det var så himlans bra fynd, haha!

.

.

.

.

.

Snart kommer Lillan hem från skolan och då åker vi till stallet först. Skönt att ha det klart hyfsat tidigt när det är fredag så vi får tid för fredagsmys.

.

.

Och för er som undrar över Pappas flicka på Hästgården så kan jag berätta att det är Sophie Jahns självbiografiska bok om sin uppväxt på Eneby Gård på Ekerö. Jag har lyssnat på, och läst allt, som finns att läsa om det skräckvälde som utspelat sig där på 90-talet då den sadistiska våldtäktsmannen Jerry Jahn bedrev sin ridskole/ridlägerverksamhet där. Det började med att jag lyssnade på P1 dokumentären Hästgården i 5 delar. Efter det läste jag Anna Bohlins Händelserna på Hästgården och tittade på SVT dokumentären Dömd på förhand. Det är en helt sinnessjukt alltsammans och jag kan verkligen rekommendera er att se, lyssna och läsa om det. Tips – Börja med P1 dokumentären, den är otroligt välgjord och med en oslagbar dramaturgi som gör att man inte kan sluta lyssna. Bästa jag hört någonsin tror jag.

.

.

Nu tar vi helg!

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: