Terrassen klar, släkten vaccinerad och grillfest nästa!

.

.

I mitten av maj kommer de, hantverkarna som ska bygga terrassen utanför vårt hus. Det blir inget märkvärdigt men jag ser fram mot det som sjutton. Några bekväma stolar ska få ta plats där uppe och så ska jag ha en del växter i krukor. Tänker mig vintergröna buskar som buxbom i olika storlekar och lite lavendel osv. Fundera också på om jag ska låta dem bryta upp lite av markstenen runt terrassen för att göra rabatter där.

.

.

Huset står ju på en maffig granitgrund och jag tänker att det kanske inte blir så våldsamt snyggt på sidorna av terrassen som blir av trä… Kanske skulle man till och med ta och plantera tuja eller idegran eller dylikt (buxbom tar för lång tid) längs sidorna och formklippa som ”räcken”? Någon som har några förslag?

.

.

Matmöbeln som står till höger ska vara kvar, tillsvidare i alla fall. Den är i teak och i typ världens bästa kvalitet, har stått ute året runt i säkert 15 år. Ska tillägga att jag köpte den begagnad på Blocket också. Så vem vet hur många år den hade ”levat” innan jag köpte den?

.

.

Inlägget nedan innehåller reklamlänk till Ellos

.

.

Fick ett pressutskick med så fina bilder från Chamois idag, och herre gud vad jag kände en längtan efter att terrassen är klar, släkten vaccinerad och vi drar ihop värsta grillfesten i trädgården. Åhhhh vad jag ska duka fint och göra det mysigt. Blir man inte inspirerad av de här bilderna så säg?

.

.

.

.

Kolla duken längst upp till vänster. Så himla fin. Ellos har en massa fint från Chamois här, och här är just den duken, men i en annan färg. Gillar du de här dukarna ska du absolut kolla in på Ellos-sidan, finns som sagt en massa liknade dukar i alla möjliga färger. Love it! Och bara tänk vilken fröjd att få duka upp till grillfest på den! Kan ju bara bli en magisk fest tänker jag.

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Tycker ofta att nya träaltaner till gamla hus ser så främmande ut till huset. Funderat då på om man kan lasera trät i en färg som stämmer med husets färger och inte gär den så iögonfallande. Förstår du hur jag tänker? Jag är inget proffs, men skulle vara intressanr att höra om du har några tankar kring detta. Läste förresten lite om att måla med typ tjärfärg på väggar utomhus. Gammaldags miljövänlig teknik. Vet inget närmare om detta, men tyckte det verkade intressant.
Just tuja är jag allergisk mot. Beror nog i o f s på att man ser hur den i vissa trädgårdar tagit över helt och gör trädgård och hus mörka och tråkiga. Hur de funkar att klippa vet jag inte. Du har säkert bättre koll!
Spännande att följa ditt hus! Blir så klart jättefint!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: