Så har vi lagt golvet och så gick tankarna innan

.

.

Missade ni sneak peeken på golvet i köket igår? Det är ju inte riktigt klart så jag kan inte visa några hela bilder, men en liten glimt kan ni förstås få se!

.

.

Anledningen till att golvet inte är klart är för att vi råkade på ett litet missöde. Transportbilen som kom med golvleveransen krockade och en massa golv rasade ut på vägen och blev skadat. Nästan allt vårt golv klarade sig oskadat och naturligtvis var det först när snickaren kom till det sista paketet som han upptäckte skador på just det paketet. Så typiskt. Nu får vi vänta ytterligare några dagar på att få det klart.

.

.

.

.

Som ni ser är det inte samma mönster på golvet i köket som det är i vardagsrummet. Efter en del vånda valde vi att göra så eftersom det hade blivit ett sjukt mycket större ingrepp att lägga en parkett av det slaget vi redan har i de anslutande rummen. Hade vi valt det golvet hade vi fått lov att riva upp klinkersen med golvvärme och allt, och det kände vi oss inte beredda på att göra. Riva runt i såhär gamla hus kan bli precis hur som helst, det vet vi sedan tidigare. Så att välja ett något avvikande golv, som kan läggas uppepå klinkersen utan vidare, kändes faktiskt så mycket mer lockande. Vi fick helt enkelt göra avkall på designen den här gången. Färgen är dock densamma, så det känns helt ok ändå.

.

.

Köksgolvet är en ekparkett med ett extra tjockt lager trä. Den går att slipa många gånger om man så vill. Ytan är matt och behandlad med hårdvaxolja och tanken är att vi på sikt ska slipa de andra golven, som nu är lackade och blanka, och behandla dem på samma sätt. Då blir ytfinishen den samma och skillnaderna minimala.

.

.

Nu till något annat 🙂

.

.

Texten nedan innehåller reklamlänkar till Mio

.

.

.

Jag har letat sängar för kunds räkning och valde återigen att föreslå sängar från Mio. Vår stora härliga säng som jag tokälskar kommer från Mio och vi är supernöjda med den. Tycker att deras sängar är prisvärda och rejält många snäpp bättre än de från det stora varuhuset. Vissa av dem kan absolut jämföras med några av de lyxiga premiumvarianterna som finns på marknaden. Ja inte Hästensängarna då kanske men avdelningen under typ.

.

.

Finns alltså ett stort spann att välja mellan prismässigt, och den här gången passade jag faktiskt på att välja dyrare sängar rakt igenom eftersom de har kampanj med upp till halva priset här. Jag valde för den som är intresserad, den här sängen och den här sänggaveln till föräldrasovrummet i sommarhuset jag inreder. Älskar att göra klipp likt detta när jag letar möbler åt kunder. Innebär nästan alltid att jag kan använda det insparade slantarna till annat, som exklusivare lampor tillexempel, hehe!

.

.

När jag var inne på Mio kollade jag även in deras nyheter. Japp, fanns en del finheter där och tänkte att ni kanske vill se ett litet urval av vad jag absolut skulle kunna tänka mig att beställa till kunder.

.

.

Svart ”marmorkub” här // kuddar här // lampa här // tavla här // vas här // skulptur här // neutral pläd här // tavla Vouge här // sidebord/skänk här

.

.

Behaglig färgskala inte sant?

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

5 kommentarer

Toppensnyggt golv! Men visst var golvet vitmålat ett tag innan det blev svart eller är jag helt snurrig och blandar ihop?

Gilla

Fint! Och även om det inte är exakt samma mönster så har ju båda ett rutigt mönster, så de ”pratar” ju ändå med varandra.

Blir spännande att få ta del av utvecklingen av inredningen i ert hem.

Gilla

Hej!
Jättesnyggt! Lite nyfiken dock. Du skriver som jag förstår det att det nya golvet las på det gamla klinkergolvet. Hur blir det med golvnivån med det angränsande rummet då? Funderade på detta då jag läste, så tänkte varför inte fråga. 🙂
Kram!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: