En våldsamt god pizza med burrata och kronärtskockspuré

.

.

Godmorgon

.

.

Glad att slippa vakna till ett vinterlandskap som jag gjorde igår. Trädgården var helt vit. Vackert förvisso men hey, inte vill vi ha vinter i april? Idag är ordning återställd och trädgården ligger åter bar. Nu är det bara den där härlig ljumma vårluften vi väntar på.

.

.

Har knappt inte sovit något i natt. För mycket att tänka på och hade svårt att komma till ro. Lika bra att gå upp, sätta på en kopp kaffe och blogga lite tänkte jag. Fick så himla fin respons på mitt inlägg igår. Tänk att ni var så många som fanns kvar där ute ändå. Tacksam! Gårdagen hade nästan samma statistik som innan jul. Peppande såklart och känns kul att skriva lite igen. Lite ringrostig kanske, men tar nog bara några dagar så är jag ”på’t igen” hehe!

.

.

Nu till något annat. Har ni ätit mycket påskmat i år? Trötta på äggen och sillen och laxen kanske? Då ska jag tipsa er om en hejdundrande god pizza som man snabbt slänger ihop med valfri färdig pizzabotten, alternativt med pizzabotten man gör själv. Enkelt det med, men kräver lite mer planering och tid för jäsning osv. När jag gör egen pizzadeg använder jag alltid

.

Leila Lindholms recept:

50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl vatten
7 dl mjöl

.


Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten (37 grader), rör i lite mjöl i taget tills du får en fin elastisk deg. Låt jäsa under bakduk ca 25 min. Dela degen i 4 delar och baka ut med kavel.

.

.

Hinner jag inte göra egen deg köper jag färdig från kyldisken på ICA. Bukar inte köpa de där som är i helt kit med sås och deg, utan tar den med bara deg. Så gör jag såsen själv av krossade tomater, olivolja, vitlök, en klick smör och lite andra kryddor. Låter det stå och koka ihop en stund innan jag breder ut det över pizzadegen. Pizzorna toppar jag med vad som finns i kylen eller det vi är sugna på.

.

.

En favorit är denna med burrata och kronärtskockspuré. Så himla god, ni måste testa. Gör såhär: Kavla ut degen, bred på ett lager med tomatsås, lägg på Parma eller serranoskinka. Grädda till kanterna fått lite färg. Ta ut och lägg på burratan i klickar, delade gröna oliver, skivad lök och klickar med kronärtskockspuré. Klart! Supergod och upplevs inte så flottig eftersom det inte är någon smält ost på.

.

.

Ha nu en fin dag så hörs vi snart igen!

.

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: