Leta inspo och bestämma stil

.

.

Godmorgon! Hoppas ni mår bra 🙂 Idag tänkte jag uppdatera er lite på vad som händer med kontoret jag inreder.

.

.

Fick följande kommentar och tänker att den är väl bra att ha som utgångspunkt när jag skriver inläggen. Kanske finns det fler som skulle vilja ta del av samma?

.

.

Kul, det här ser jag fram emot! Får man komma med ett önskemål? Jag skulle tycka att det vore intressant att få veta mer om hur tankegångarna går på planeringsstadiet, varför det blir som det blir helt enkelt. Hur du kommer fram till att det blir just DET golvet, DEN nyansen på väggarna, DET träslaget och så vidare. När jag själv inreder vårt hem går jag på känsla men gissar att det finns vissa parametrar som man kan luta sig emot i besluten? Spännande resa att följa och jag är glad att du är ”tillbaka”! Kram!

.

.

Så för att börja från början, så får vi gå tillbaka i tiden några veckor.

När jag blir kontaktad av en kund börjar jag alltid med ett förutsättningslöst möte då vi träffas och pratar lite om önskemål, behov och förväntningar. Jag tittar under tiden på vad som finns i den nuvarande inredningen (om sådan finns, i det här fallet blir det det gamla kontoret). Ställer frågor som, vad av det ni har nu gillar ni och vad vill ni absolut behålla? Finns det något ni absolut inte gillar? När det gäller kontor frågar jag också om de kan berätta lite om sin verksamhet och om hur de arbetar och rör sig i lokalerna. Vad funkar, vad funkar inte? I privata hem blir motsvarande fråga, hur ser ert liv i hemmet ut, rätt och slätt. Och så tar vi det därifrån.

.

.

Det här uppdraget omfattar alltså ett kontor på ca 200 kvm. Det kommer att göras om helt, men det mesta av planlösningen är riktigt bra och endast några mindre ändringar kommer att göras. Ett rum ska delas av och bli förråd och kontor, och så ska wc göras större. I övrigt behöver inte planlösningen ändras. I dagsläget finns heller inget kök, så det ska byggas i ett av kontorsrummen.

.

.

Efter det första mötet med den nya kunden går jag hem och funderar…

Om det finns möbler, konst, eller ett redan uttalat önskemål om stil att ta hänsyn till, börjar jag bygga upp mina tankar och idéer kring det. Är det ett tomt blad brukar jag surfa runt på Pinterest och/eller tänka tillbaka på olika platser jag besökt eller bilder jag sett tidigare (jag har ett sjukt bildminne).

.

.

Jag använder bara Pinterest eller bara vanlig sökning på Google när jag letar inspiration på nätet. Tittar i princip aldrig på Instagram eller i bloggar. I just det här fallet har jag delvis hämtat inspirationen från ett ställe i Stockholm som jag besökt vid ett par tillfällen. Ett ställe som satt riktigt djupa inredningsspår i mig 🙂 Kan ni gissa vad det är? Ledtråd – Kolla den gamla bilden på mig upptill i inlägget. Dock har jag modifierat det hela lite och moodboarden här nedan beskriver den känslan.

.

.

Annonslänkar

Supercoola Spike ljushållare från Skultuna här // underbart fluffiga fåtöljen Cosie från Ellos här // George Jensen tillbringare här // dekorativt doftljus från Gucci här (perfekt julklapp till den designintresserade som har allt) // pälskudde HM här // klättrare på vägg Jotex här

Kram Helena .

.

Kram Helena

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Härligt, det här blir så spännande att flöja! Jag gissar att inspirationen hämtas från tjusiga Tändstickspalatset vilket gör det hela ännu ett snäpp roligare, så snygg stil! Kul att du tog till dig min önskan som jag skrev i kommentaren som är med i inlägget, stort tack för det! /Ha det så gott! Maria

Gilla

Haha, det är tändstickspalatset förstås, SÅ snyggt ställe!! Ser gärna mer av din take på den inredningen, det vill man ju gärna överföra hemåt i lite mer budgettappning.
Trevlig helg!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: