Innehåller annonslänkar Afound och Kökets favoriter

.
.
Halloj nya vecka!
.
.
Längesedan det dök upp några recept här i bloggen. Men som vanligt så blir jag så himla sugen på att laga mat när jag kommer hit till Lofsdalen. Magnus lagar mycket mat hemma, men här är köket mitt, hehe!
.
.
Häromdagen snodde jag ihop en kycklingpaj som blev så nedrans god, och med persikosalladen till, blev det himmelskt.
.
Pajskal
3 dl mjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
1 Sätt ugnen på 225 grader, nyp ihop ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajform.
2 Grädda skalet 10 min i mitten av ugnen.
Kycklingfyllning
300 g kycklinglårfilé
Olivolja
1 tsk örtblandning
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
200 g bladspenat (jag tog fryst)
2 ägg
200 g cream cheese
2 dl lagrad riven ost
Salt och peppar
1 Strimla kycklingen och stek i olja 4-5 min, krydda med örter, salt och peppar. Lägg åt sidan.
2 Hacka vitlök och strimla salladslöken. Fräs tillsammans med spenaten.
3 Vispa ihop ägg och cream cheese, blanda i riven ost.
4. Fördela kyckling över botten och häll äggblandning över.
5. Grädda 20-25 min (inte längre då blir den torr)
Persikosallad
4 persikor
80 g rucola
1/kruka mynta
75 g fetaost
3 msk hackade rostade mandlar
Dressing
1 skalet av en citron, samt 2 msk citronsaft
1 röd chili
4 msk olivolja
1 tsk honung
Salt och peppar
.
Alltså ni måste prova! Supergott och fräscht. Den örtiga pajen och den salta fetaosten med den söta persikan och hettan i chilin – magiskt! Perfekt att ta med detta på picknicken. Pajen är faktiskt god kall också.
.
Psst! Två snygga lagom stor kylväskor för sommarens alla picknickar hittar du här och här

.

.
.
Kram
Helena
Så jäkla gott det ser ut!
GillaGilla