Kyckling och spenatpaj med persikosallad – så jädrans gott

Innehåller annonslänkar Afound och Kökets favoriter

Skärmavbild 2020-06-29 kl. 10.32.20

.

.

Halloj nya vecka!

.

.

Längesedan det dök upp några recept här i bloggen. Men som vanligt så blir jag så himla sugen på att laga mat när jag kommer hit till Lofsdalen. Magnus lagar mycket mat hemma, men här är köket mitt, hehe!

.

.

Häromdagen snodde jag ihop en kycklingpaj som blev så nedrans god, och med persikosalladen till, blev det himmelskt.

.

Pajskal

3 dl mjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

1 Sätt ugnen på 225 grader, nyp ihop ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajform.

2 Grädda skalet 10 min i mitten av ugnen.

Kycklingfyllning

300 g kycklinglårfilé
Olivolja
1 tsk örtblandning
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
200 g bladspenat (jag tog fryst)
2 ägg
200 g cream cheese
2 dl lagrad riven ost
Salt och peppar

1 Strimla kycklingen och stek i olja 4-5 min, krydda med örter, salt och peppar. Lägg åt sidan.

2 Hacka vitlök och strimla salladslöken. Fräs tillsammans med spenaten.

3 Vispa ihop ägg och cream cheese, blanda i riven ost.

4. Fördela kyckling över botten och häll äggblandning över.

5. Grädda 20-25 min (inte längre då blir den torr)

Persikosallad

4 persikor
80 g rucola
1/kruka mynta
75 g fetaost
3 msk hackade rostade mandlar

Dressing

1 skalet av en citron, samt 2 msk citronsaft
1 röd chili
4 msk olivolja
1 tsk honung
Salt och peppar

.

Alltså ni måste prova! Supergott och fräscht. Den örtiga pajen och den salta fetaosten med den söta persikan och hettan i chilin – magiskt! Perfekt att ta med detta på picknicken. Pajen är faktiskt god kall också.

.

Psst! Två snygga lagom stor kylväskor för sommarens alla picknickar hittar du här  och här

Skärmavbild 2020-06-29 kl. 11.13.13

.

Skärmavbild 2020-06-29 kl. 11.14.39

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: