Bye bye Porschen, välkommen nya bilen

bilen

.

.

Jag gillar bilar och framförallt att  k ö r a  bil. Kör gärna fort och älskar känslan av stark motor, fin bil och susa fram genom landskapet. Jag har kört Porsche i ett antal år nu. Drömbilen för mig. Älskat att köra den med alla dess hästar under motorhuven, wohooo! 🙂 Världens skönaste bil helt enkelt!

.

.

Nu har vi dock skaffat ny bil. En skinande svart blank sprojlans ny Mitsubishi Outlander Plug in hybrid. Japp, 5 mil på el innan bensinmotorn kickar in. Alltså så bra! Skön att köra, och framförallt är den miljövänlig och mer eller mindre gratis att köra till vardags runt här i stan och ut till stallet. Tänk så mycket roligt jag kommer att kunna göra för alla pengar jag spar in på disel nu!

.

.

bilen-4 bilen-2 bilen-3

.

.

Laddstation är nu monterad på baksidan av huset och så bara att ”plugga in” för el-påfyllning. Att köra elbil känns lite som att köra radiobil på Gröna Lund, haha. Knäpptyst och momentan utväxling på gaspedalen. Nästa bil blir sannolikt en ”hel-el-bil” typ Tesla eller något. Så snart de uppfinner batterier som man utan vidare kan köra 50-60 mil på, då kör vi på det. Med de bilar/batterier som finns nu kommer vi inte hela vägen till Lofsdalen, och det känns ju lite mäckigt…

.

.

Ett tips till alla som funderar på elbil eller hybrid och har villa, radhus eller dylikt. Naturvårdsverket ger ett bidrag på 50% på beloppet (max 10 000 kronor) för installation av laddbox, så länge det finns pengar kvar (från staten skulle jag tro). En laddbox med installation går på runt 20 000 kr totalt.

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: