Så får du kristallklara fönster vid tvätt

städa-4

.

.

Och så var det fredag igen och en helg helt utan jobb väntar. Jag låg efter ganska mycket förra helgen så jag fick lov att jobba en del då, ser därför väldigt mycket fram mot den här helgen då jag bara ska mysa och ha det trevligt!

.

.

Nystädat har jag det hemma, och igår kom mamma hit en sväng och med sig hade hon en stor bukett tulpaner, så härligt, jag hade verkligen helt tomt på blomfronten innan och har man nystädat vill man ju gärna ha en liten blomma också.

.

.

På tal om städat så måste jag tipsa om ett gammalt husmorsknep. Alla vet hur svårt det är att få till kristallklara fönster vid tvätt. Hopplöst inte sant? Mina köksfönster så gräsliga ut så jag tog och testade ett ”recept”. Och banne mig så bra det fungerade.

.

.

städa

.

.

5 dl ljummet vatten
2 droppar Yes
1/2 kapsyl ättiksprit

.

Blanda i sprayflaska och spraya på fönstren. Använd en NY disktrasa för att gnugga rent från fluglortar etc och spraya på nytt vatten några vändor så att all smuts försvinner. Dra med en skrapa sista varvet och därefter torkar du med en trasa. Jag tog några tygservetter (tvättade utan sköljmedel) eftersom de luddade mindre än de lakanstrasor jag hade.

.

Det blev verkligen kristallklart och inget sudd!

.

städa-2

.

.

Nu har jag bara resten av fönstren kvar…

.

.

Kram och ha en härlig fredagkväll!

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Hej!!

En helt annan fråga som egentligen inte har med inlägget att göra 🙂

Vi planerar att köpa en stor matta till vårt sovrum och vi tänkte eventuellt följa ditt tips om att köpa en bit heltäckningsmatta att använda som ”vanlig” matta för att kanske kunna spara några kronor (stora mattor är ju läskigt dyra”.

Funderar bara lite på hur den blir i kanterna? Finns det risk att de ”uppvikta” och inte ligger slätt mot golvet? Förstår du hur jag menar?

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: