Klimatfrukost i Stockholm och en influencer som måste sträcka på sig på film…

klimatfrukost

Maria, Emma och jag

.

.

Tänk, så är vi redan i mitten av januari och nog sjutton känns det lite ljusare på eftermiddagarna redan. Igår var en underbar dag med krispig luft och en stor sol på himlen. Magnus och jag gav oss av ut till 1 milsspåret på Björnön och så sprang vi 1 km och gick 1 km, så gjorde vi så hela vägen runt. Som jag skrev här så har jag som mål att springa 1 mil i maj, men jag har nog en bit kvar! Blev ganska trött emellanåt och kunde konstatera att det är en himla skillnad att springa på löpbandet på gymmet mot att springa i spår med alla uppförsbackar och allt. Har inte sprungit ute sedan oktober, november kanske, minns inte, utan bara på bandet på gymmet och där har det ju känts som att konditionen har blivit bättre. Men nej, jag tror inte det. Hade bättre kondis i höstas när jag sprang 5 km i Rocklundaskogen (med alla sjuka backar där) kontinuerligt, än vad jag hade nu. Note to self – börja springa ute igen för att klara målet.

.

.

klimatfrukost-2

.

.

Nåväl, nu återvänder vi till förra veckan då jag var på event i Stockholm. Min vän Maria Soxbo driver tillsammans med Emma Sundh och Johanna Nilsson Klimatklubben, som de startade hösten 2018. Klimatklubben beskriver de själva såhär:

.

.

”Vi är en Facebook-grupp: Klimatklubben och ett Instagramkonto: @klimatklubben.se. Här delar vi med oss av hållbara tips i stort och smått, här hittar vi sätt att sätta press på företag och politiker, här peppar vi till förändring hos både oss själva och andra, här sår vi frön till nya folkrörelser och driver opinion med klimatet för ögonen. Målet? Att kunna överlämna ett hållbart samhälle och en välmående planet till nästa generation. I Klimatklubben har vi högt i tak. Alla idéer är välkomna, inga frågor är för ”dumma”. Vi bemöter varandra med respekt, här diskuterar vi sak och inte person och här har vi förståelse för att alla inte kommit lika långt i sitt eget klimatarbete. Här tror vi på att en morot leder snabbare till individuell förändring än en pekpinne, och tipsar och inspirerar därför hellre än kritiserar och skambelägger varandra.” 

.

.

klimatfrukost-4 klimatfrukost-6 klimatfrukost-7

.

.

Med jämna mellanrum bjuder de in influencers till vad de kallar Klimatfrukost. Det är helt enkelt ett event med fokus på klimatet. Samtidigt som vi äter en klimatsmart frukost pågår en paneldebatt med olika deltagare och olika teman. Den här gången var det Lotta Ahlvar från Formex, Kristina Östman Naturskyddsföreningen, Jonas Olsson ArkDes och influencern/skodesignern Cecilia Blankens som diskuterade kring temat ”Framtidens konsumtion”. Mycket intressant.

.

.

Här hittar du Klimatklubbens youtubsida där det finns korta filmer från flera Klimatfrukostar. Och jodå, tror ni inte att linslusen Köhl smyger runt i vart och vartannat klipp i Klimatfrukosten som handlade om förpackningar. Herre Gud min skapare, MÅSTE räta på mig!!! Vad är det för en hösäck som lallar runt, liksom…? Syns i några andra filmer också, men då måste man titta lite mer noga, hahaha!

.

.

klimatfrukost-5

.

.

Att göra rätt och välja rätt för klimatet är verkligen inte lätt. De flesta tror jag har koll på sopsortering och att det inte är särskilt smart att ta bilen när man kan cykla tex. Men allt det andra då? Det som inte är så självklart. Hur ska man veta vilka val man ska göra för att i möjligaste mån inte förvärra den situation vi redan är i? Vilka små saker i vardagen kan vi gör för att leva mer hållbart? Klimatklubben har givit ut en bok som jag kan rekommendera. ”Gör Skillnad” finns här (adlink). Med hjälp av experter, hårda siffror och inspiration visar författarna hur man steg för steg kan leva ett mer hållbart liv. Den utgår från individens perspektiv (varje läsare ska kunna sätta egna klimatmål) men visar också vikten av normförskjutning, konsumentmakt och politisk påtryckning. Här finns bland annat kapitel om mat, boende, transporter, kläder, jobb och barn, och varje läsare kan hitta sin startposition och se vilka steg som gör störst skillnad.

.

.

klimatfrukost

.

.

Så! Nu kör vi måndag ♥

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: