Att göra Falun en kväll

falun

.

.

Tänk att jag aldrig varit i Falun tidigare, alltså i centrala Falun om man säger så. Vi passerar ju Falun varje gång vi åker till Lofsdalen, men då blir det bara precis i utkanten, och där ser man ju inget. Under hela min uppväxt hade mormor och morfar en sommarstuga vid en liten sjö mellan Falun och Hofors, men jag har inget minne av att vi någonsin åkte till Falun. Skulle vi handla var det Hofors som gällde. Till saken hör också att både min mormor och morfar var födda och uppvuxna i Falun, och jag har fortfarande kvar släkt där. Men som sagt… aldrig sett staden.

.

.

Det visade sig att Falun var en vacker stad på sina håll.

.

falun-6 falun-5 falun-4

Kristine Kyrka, där mormor och morfar gifte sig i december 1943 (om jag minns rätt).

.

.

Igår kväll när alla matcher var slut tog Magnus och jag en promenad genom en vacker nypudrad stad. Vi letade efter ett ställe att äta. En vänlig bloggläsare hade tipsat om Basta, men där var det knökfullt så vi letade vidare och hamnade på Pitchers. Det visade sig att en massa Västerås/Irsta-föräldrar varit förutseende och bokat bord där, och så hade de 2 platser över tack och lov. Annars var allt i restaurangväg superfullt av hungriga handbollsföräldrar 🙂

.

.

falun-2 falun-3

.

.

Jag beställde in ett glas rött och grillade fikon med chevre och knaperstekt bacon. Supergott och definitivt något jag tänker göra själv här hemma. Efter maten knallade vi hemmåt och släkte lampan före 23.00. Tänk att trots att jag varken coachat något lag, och än mindre spelat någon match, så var jag suuupertrött och somnade helt ovaggad i den sköna hotellsängen.

.

.

Skärmavbild 2020-01-06 kl. 16.43.03

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: