9 tips – så får du en minnesvärd och störtkul Nyårsafton

1

Gammal bild från 2012, men den är fin och jag gillar den jättemycket! Syns liksom hur kul vi hade 🙂

 

.

Hej hej Nyårsafton 2019

.

.

Nyår kan firas på så många olika vis, mysig hemmatillställning, stor baluns, nyårssupé på lokal eller varför inte på resande fot. Själv drömmer jag om att någon gång få fira nyår på ett lyxigt hotell i en storstad som New York eller London. Kan förstås tänka mig en härlig nyår i Palma också. För oss har det blivit tradition att fira tillsammans med våra bästa vänner. Vet inte exakt för vilken gång i ordningen men jag kan på rak arm minnas i alla fall 8 Nyårsaftnar tillsammans med dem.

.

För att inte Nyårsaftonsfesten ska bli som vilken fest som helst, utan sticka ut alldeles extra och bli ett minne att bära med sig under året, kanske till och med för livet, har jag några tips att dela med mig av till er här:

.

1. Klä dig snyggt. Gärna långklänning eller smoking. Lägg tid på håret och makeupen, se till att du känner dig som ditt allra bästa jag. Var inte rädd för att ta ut svängarna med glitter och paljetter, och se till att du har en snygg päls (fusk) eller en varm gosig cape eeller kappa att lägga om axlarna vid tolvslaget. En sportig dunjacka är inte riktigt lika kul. På fötterna har du naturligtvis ett par snygga heels, eller ett par välputsade snyggskor. Ta för allt i värden inte av dig skorna inomhus, en långklänning blir inte bra i strumpfötterna, och du kommer definitiv känna dig snyggare och mer klädd med ett par vackra skor på fötterna. Tänk på att klacka om dina skor så att det inte har blottade spikar som gör fula märken på golven. För säkerhets skull – klipp till passande “stolstassar” till de vassaste klackarna. Lätt att ta med i handväskan och värdparet blir överlyckliga (det ger dig något att prata om med din bordskavaljer också)!

2. Läs inbjudan ordentligt så att du inte:

a) kommer för sent eller för tidigt. Står det 19.00 är det helt ok att komma 19.15 men inte 18.45. (kommer du för tidigt kanske värdinnan öppnar i bh och är sur, och kommer du för sent missar du mingeltid och riskerar att få en varm/avslagen välkomstdrink)

b) missar att barnen också är bjudna / tar med barnen när ingen annan har dem med.

c) missar att det var maskerad eller någon typ av temafest.

d) missar att ha med dig din del av buffén när det bjuds in till “knytis”.

3. Ta med en vacker blombukett och/eller en väl genomtänkt present till värdinnan. Du hamnar på plus direkt, samt säkrar en inbjudan till nästa stora begivenhet. Tar du med en flaska vin – se till att läsa på om vinet, berätta om det, var det kommer ifrån och vad det passar till. Berätta inte vad det kostade!

4. Skåla med så många du kan, inte bara med din bästis eller partner. Cirkulera och prata ytligt med många gäster inledningsvis. Förr eller senare hittar du spännande personer och hamnar i djupare diskussioner (nyktert och intresserat eller onyktert och onyanserat). Prata om väder och vind, men hoppa över egna sjukdomar (speciellt om den du pratar med jobbar inom vården), politik och den pågående klimatkrisen.

5. Var glad och positiv och bjud på dig själv. Ta inte för givet att värdparet eller andra gäster kommer att se till att du trivs och har roligt – It’s up to you! Roa andra så kommer du att få roligt själv.

6. Drick med måtta och ta vartannat glas vatten. Ska du hålla tal tar lite alkohol udden ur den värsta nervositeten, medan för mycket alkohol tar udden ur talet.

7. Låt telefonen ligga på ljudlöst i väskan, lev i nuet och njut av stunden. Behöver du kolla om barnvakten/barnen ringt, ta en snabb sväng till “damernas” för att pudra näsan. Instagramma, blogga eller Facebooka kan du göra i efterhand. Plocka möjligen upp telefonen när det är dags för en “groupie” alla vill vara med på. Ta framförallt inte fram telefonen när supén serverats (ok då, ta en snabb Instagrambild på den fantastiskt tjusiga förrätten, men sedan är det ned i väskan igen som gäller) det är mycket roligare att koncentrera sig på sina nyfunna vänner än på en telefon som du träffar varje dag…

8. Se till att sätta på dig ett par handskar (och pälsen/capen) när det är dags för att gå ut vid tolvslaget. Kall champagne i ett kallt glas får dig genomfrusen på nolltid. Vid tolvslaget är det också ok att ta upp telefonen för att ringa nära och kära och önska dem Gott Nytt År. Vid tolvslaget är det också fritt fram att krama eller pussa dem man känner för, kända eller okända. Ta chansen att kramas lite extra om du är singel och har spanat in någon under kvällen, kan vara början till något nytt inför nästa år. Nyårslöften avslöjas med fördel vid den här tidpunkten på kvällen.

9. Gör ingen stor sak av att du känner dig nöjd och vill lämna festen. Det kan vara en “partykiller” att folk börjar droppa av, och du vill naturligtvis inte förstöra för de andra gästerna. Tacka värdparet lite diskret och glid ut till den väntande skjutsen. För du har naturligtvis förbokat taxi/skjuts så att du kan avsluta kvällen på topp, och slipper spendera de sista morgontimmarna i trist telefonkö eller halvsovande på en soffa i väntan på att den förbaskade taxin ska komma!

.

.

1.jpg

.

.

Ha nu en alldeles fantastisk Nyårsafton, det ska vi också ha så snart vi kommer hem till vårt kära Villa Skogsbrynet. Men först… 25 mil till i bil…  😉

.

.

Kram kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: