Lyx, lyx, lyx i Lofsdalen just nu

lofsdalen-4

.

.

Gokväll gott folk

.

.

Som ni ser är vi nu i Lofsdalen, där vi landade vid femsnåret i eftermiddags. Vi lämnade ett regnigt grått och trist Västerås och körde norrut mot ett gnistrande vackert vitt vinterlandskap. Här är några grader kallt och ganska mycket snö för årstiden.

.

.

lofsdalen-6

.

.

Så himla härligt att komma hit där det är riktig vinter och inget slask. Jag är så trött på det där blöta och mörka som vi dragits med i flera veckor nu. Vi tog med en julstjärna, en tomte, min fina julbukett och allt julgodis, så nu fortsätter julen här. Ser fram mot ljuset imorgon när solen går upp.

.

.

Nytt för oss för i år är att vi beställt snöskottning ned till stugan till. Ja men hallå, hur skönt var det inte att komma hit och slippa pulsa över tomten med packning och snö upp till knäna?! Alltså lyx, lyx, lyx säger jag bara. I allt för många år har vi kommit hit och mötts av en helt igensnöad tomt/gång. Ofta har det snöat i omgångar, med tö där emellan, så det varit värsta skaren också. En skare som varit precis på gränsen till att bära, men naturligtvis inte gjort det…

.

.

lofsdalen-5

.

.

Parkeringen har vi haft skottning på i alla år och nu kommer det lätt bli skottning ner till stugan också. Aldrig mer sportskor och iskall snö upp till knäna,  u n d e r  jeansen (några år har snön tom nått upp till midjan)! Snöskottningen har vi beställt från Hanna och Emil (Karins Sportbod) som driver Lofsdalens Hustillsyn. De har också fått en nyckel till oss och kommer att titta till stugan även invändigt med jämna mellanrum. Det känns bra om något skulle hända med tex värmen. En gång, precis när stugan var helt nybyggd, kom vi upp sent en kväll på sportlovet och så var det 4 grader här inne… Inte jättekul om man säger så.

.

.

Skärmavbild 2019-12-26 kl. 21.27.22

.

.

Nu ska hoppa i säng, börjar faktiskt få lite ont i halsen, så nu är det förebyggande behandling som gäller. Kan Jang, C-vitamin, 2 Alvedon och så  s o v a  länge!

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: