Mitt mest uppskattade recept någonsin – Lövbiff med Italiensk touch

2

.

Riktigt snygga och fräscha skärbrädor hittar du här. Min favorit är utan tvekan den här

..

.

Ni anar inte så många uppskattande kommentarer jag fått på det här egenkomponerade receptet genom åren. Rätten har uppenbarligen blivit mångas favorit. Därför tänkte jag dela med mig av det igen, till er som missat.

.

.

Lövbiff med mozzarella, basilika och tomat

Köp hem:

Lövbiff
Mozzarella
Basilika
Tomat
Grädde
Tomatpuré
Avokado

.

.

3

På jakt efter en fin ugnsfast form precis som jag? Här finns en fin vit, men funderar på den här i färg…

.

.

Gör såhär:

1 Sätt ugnen på 225 grader, hacka tomaterna och skiva mozzarellan.

2 Platta ut lövbiffen och lägg 1-2 skivor mozzarella, någon matsked hackad tomat samt några blad basilika i mitten. Salta och peppra.

3 Rulla ihop och fäst med en tandpetare.

4 Vispa ihop grädde med en näve hackad basilika, en ”kläm” tomatpuré, salt och peppar. Häll över rullarna i en ugnsfast form. In i ugnen ca 30 min.

5 Koka ris och gör en sallad med hackad tomat och avokado.

Klart!

.

.

4

.

.

Perfekt fredagmiddag om du frågar mig! Och ska du servera en god efterrätt till så rekommenderar jag en Crème brûlée i en sån här skål.

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

7 kommentarer

Nu har jag provat receptet. Blev tyvärr ingen succé, en vanlig rätt helt enkelt. Såsen är så viktig och det händer inte så mycket här. Provar inte igen.

Gilla

Mycket gott. Väldigt uppskattad av mina gäster. Piffade upp såsen me chilisås och sweet chili sås. Det blev riktigt gott o lite mer smak 👍

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>