9 saker du inte visste om mig

höst

.

.

1 Jag älskar att tävla mot andra bilar vid rödljus om jag står längst fram. Roligast är medelålders män i fina bilar, de kan inte ta att en tjej i en Porsche drar ifrån dem. De hakar på tävlingen direkt och kommer upp i fasliga hastigheter, men då har jag redan bromsat. Det är bara de första 50-100 metrarna som är kul…

2 Jag rökte i smyg när jag träffade Magnus och var mycket noga med att alltid duscha innan vi sågs. När han ringde en gång och behövde bli hämtad vid bilverkstan fick jag köra hem i panik och duscha innan jag kunde åka och hämta honom. Insåg då att det enda raka var att sluta röka. Vilket jag också gjorde samma dag.

3 Jag köpte min första lägenhet 1991 för 50 000 kr och sålde den 12 år senare 2003 för 80 000 kr. När jag berättar det för ungdomar som bara varit på bostadsmarknaden under den här högkonjukturen blir de chockade. Alla tar för givet att de ska tjäna 100-tusentals kronor på sin första lägenhet… Hade jag sparat lägenheten och sålt den nu hade jag fått 800 000 kronor för den.

4 Jag har jobbat för två olika OS-ryttare. Pether Markne i dressyr och Henrik Lannér i hoppning. Under tiden hos dem red jag också några fina OS-hästar. Hingsten Rastell och valacken Cantadou, om någon minns dem.

5 Jag fick en systemkamera av Magnus i födelsedagspresent när jag var gravid 2008. Den förändrade hela mitt liv eftersom det var den kameran som fick mig att börja blogga, och sedermera starta företag, och lämna mitt gamla jobb som narkossjuksköterska.

6 Jag har jobbat på kebabrestaurang och som vårdbiträde, undersköterska, sjuksköterska och livsmedelssäljare i Spanien. En period var jag också telefonsäljare och sålde reklamplats i telefonkatalogen, och i två år var jag politisk sekreterare i landstinget på 50%. Har också jobbat som hästskötare i Sverige och i Holland, och som narkossjuksköterska förstås och kioskbiträde på en camping. Jag har suttit i kassan på ICA Maxi och städat både hotell i Sälen, byggen, kontor och pizzerior i Västerås. Jag har  a l d r i g  varit arbetslös och som mest hade jag 4 jobb som jag roddade parallellt…

7 Jag glömde bort min bästa väns dotters dop. Och inte ens när hon ringde, efter dopet, och undrade vart jag var, kom jag på att det var dagen för dopet, som jag dessutom lovat att fotografera. Får skylla på att jag var höggravid och vimsig. Vi är fortfarande bästa vänner och det är våra döttrar också!

8 Jag fick en fin hopphäst av en svinrik kompis från England en gång i tiden. Alla runtomkring mig trodde att han skulle komma att ”kräva något tillbaka”, men icke, han tyckte bara att det var urmysigt att åka till Sverige emellanåt och titta på den vackra svarta hästen. När jag sedan sålde den frågade jag honom om han ville ha sina pengar tillbaka, men det ville han inte. De pengarna satte däremot killen jag var ihop med då sprätt på… Jag blev nämligen mer eller mindre sol-och-vårad av det stolpskottet.

9 Jag drömmer om att skriva en bok baserad på mitt liv. Har varit med om så mycket knasiga, galna och osannolika saker genom åren så jag är övertygad om att den skulle bli underhållande!

.

.

höst-3

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Spännande – bara skriv lovar att köpa den! Jag har hållt på att skriva en bok nu i tre år – vem vet nångång kanske det blir allvar av den 🤘

Gilla

Ett händelserikt liv. Härligt att se tillbaka på. Inget att ångra. Du glömde resan till Australien när du var 19 år. Kram kram från mamma. ❤

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: