Halloween på Gröna Lund 2019

halloween

.

.

Igår hämtade jag två supertaggade tjejer efter skolan och hoppade på tåget mot Stockholm. Det var pressvisning för Halloween på Gröna Lund, (som i år bara säljer ett begränsat antal biljetter till bestämda dagar) och jag och min lilla testpanel var glädjande nog inbjudna.

.

.

halloween-2 halloween-3

.

.

Under presentationen bjöds det på matiga mackor som slank ned i hungriga flickmagar innan det var dags att ta sig an spöken, gastar och andra extremt välgjorda och läskiga väsen.

.

.

halloween-4 halloween-5

.

.

Den första timmen var tjejerna så rädda så jag trodde av och till att jag skulle få ta dem med mig därifrån, haha! Så det ska vara på Halloweeen, inte sant?

.

.

halloween-6

.halloween-17

 

.

Vet inte om det var för att hålla sig borta från spökena så mycket som möjligt, men stor del av kvällen ägnade flixen i alla fall åt att åka diverse karuseller. Eftersom det inte var öppet för allmänheten (de har premiär idag fredag den 18/10 och håller på till 3/11) var där heller inte några köer, vilket gjorde att de han åka allt hur mycket de ville under de 2,5 timmarna som vi var där. Rena drömmen om man frågade tjejerna som hade kunnat stanna minst 10 timmar till!

.

.

halloween-13 halloween-11

.

.

Där fanns inte bara spöken och karuseller, där fanns också ”superkända youtubers”. Inte för att jag hade en aning om vilka just det här paret var, men de hette visst Emma och Konrad, och var enligt Lillan ”sjukt kända”…

.

.

halloween-12 halloween-24

.

.

Och just youtubers fanns det gott om, medan det var lite glesare med vanliga hederliga gamla bloggare. Hittade dock den här sötnosen (hon i gul rock alltså, haha) tillsammans med sina 3 söta barn, som inte hamnade på bild. Såklart att min vän pyssel och dekorationsdrottningen Helena  skulle skulle komma till Grönan, som var pyntad med bland annat 6 ton (eller var det 7 ton??) orangegula pumpor, i en matchande kappa! Hon kan hon den där Helena. Lämnar aldrig något åt slumpen!

.

.

halloween-14

.

.

Helt otroligt vad mycket läbbigheter som fanns där inne på området. Tror det var bort åt en 4-5 olika spökhus bland annat. Vi hoppade dem (jag vågade inte följa med tjejerna eftersom jag är så himla lättskrämd och mörkrädd, och det vaaar verkligen läskigt…) men testade i alla fall Zombie Zone. Det var som en krigsskådeplats där ett virus smittat människorna så de blev just… zombeis… De satt fastkedjade i ett tält som vi passerade genom och tjejerna var för att uttrycka det milt – livrädda!

.

.

halloween-15 halloween-16

.

.

När de klarat den pärsen blev de lite modigare och gav sig till och med i slang med en av aktörerna från ”Sekten”. Årets absolut läskigaste nyhet och dragplåster. Killen var ju bakom en rejäl grind så de blev allt lite kaxiga de där småtjejerna.

.

.

halloween-18 halloween-19 halloween-20

.

.

Ett par minuter innan de stängde tog vi en sväng in på damernas, och tror ni inte att ett clownspöke fick syn på oss och ställde sig att ”vakta” dörren där vi skulle gå ut. Ja men troligt att jag fick med mig tjejerna därifrån! NOT! De låste in sig på en toalett istället. Efter några minuter såg det ut som kusten var klar och jag fick ut tjejerna från båset och började gå. Naturligtvis hoppade clownskrället fram, mitt framför nosen på mig i dörröppningen där han gömt sig, och vips så var tjejerna tillbaka i det lilla båset där de på nytt låste in sig…

..

.

halloween-21

.

.

Till slut gav clownen upp och vi kunde gå mot entrén. Där passerade vi det vackert dekorerade och lite mindre läskiga området, för mindre barn eller mer lättskrämda vuxna. Där fanns ”snällare” spöken som visade Lillan och Chloe vad de hade i sin rykande gryta, spännande det med!

.

.

halloween-22 halloween-23 Skärmavbild 2019-10-18 kl. 00.13.04

.

.

Gissa vilka som klev ut genom grindarna sist av alla…

.

Tack Gröna Lund för att vi fick komma ♥

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: