
.
.
Köttfärs är en sak jag alltid har hemma. Går att variera i det oändliga. Det här är en variant supergoda fetaostfyllda biffar som alltid blir en succé när jag bjuder på det.
.
Köp hem:
Biffar
500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
0,5 dl grädde (för att blanda alla kryddor i)
1 förp Fetaost
1 pressad vitlöksklyfta
krydor, salt och peppar
.
Bulgur
bulgur
snacksmorötter
haricot verts
grönsaksbuljongtärning
.
Sås
2 dl creme fraiche
1 citron
1 tsk honung
salt och peppar
.
.

.
1 Hacka löken och blanda alla ingredienser utom fetaosten. Koka bulgur enl anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
2 Forma biffar och fyll dem med en bit Fetaost. Stek i panna för fin stekyta och lägg dem sedan i en gryta eller traktörpanna med en skvätt vatten och en smörklick. Låt puttra på låg värme.
3 Koka morötter och haricot verts i rejält saltat vatten så att de blir mjuka men ändå behåller en del tuggmotstånd. Några minuter brukar räcka.
4 Riv skalet av citronen och blanda med creme fraiche och honung. Smaka av med salt.
5 Blanda bulgur och grönsaker och strö hackad persilja över biffarna.
.
Snabbt och lätt, nyttigt och riktigt mumsigt!
.
.
Kram
Helena
.