Fetaostfyllda biffar med höstlegymbulgur

biffar

.

.

Köttfärs är en sak jag alltid har hemma. Går att variera i det oändliga. Det här är en variant supergoda fetaostfyllda biffar som alltid blir en succé när jag bjuder på det.

.

Köp hem:

Biffar

500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
0,5 dl grädde (för att blanda alla kryddor i)
1 förp Fetaost
1 pressad vitlöksklyfta
krydor, salt och peppar

.

Bulgur

bulgur
snacksmorötter
haricot verts
grönsaksbuljongtärning

.

Sås

2 dl creme fraiche
1 citron
1 tsk honung
salt och peppar

.

.

biffar-2

 

.

1 Hacka löken och blanda alla ingredienser utom fetaosten. Koka bulgur enl anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.

2 Forma biffar och fyll dem med en bit Fetaost. Stek i panna för fin stekyta och lägg dem sedan i en gryta eller traktörpanna med en skvätt vatten och en smörklick. Låt puttra på låg värme.

3 Koka morötter och haricot verts i rejält saltat vatten så att de blir mjuka men ändå behåller en del tuggmotstånd. Några minuter brukar räcka.

4 Riv skalet av citronen och blanda med creme fraiche och honung. Smaka av med salt.

5 Blanda bulgur och grönsaker och strö hackad persilja över biffarna.

.

Snabbt och lätt, nyttigt och riktigt mumsigt!

.

.

Kram

Helena

.

 

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: