En sån där jobbig period – inget allvarligt men ändå

Innehåller annonslänkar

jag-7

Tröja // skjorta // byxor // liknade väska (Karl Lagerfeldt, världens fynd!!)

.

.

Ibland är det bara så himla kul och typ det roligaste jobbet jag kan tänka mig, ibland suger det och ger mig en jobbig krypande känsla i kroppen mer eller mindre dygnet runt. Jag pratar förstås om bloggen och bloggandet. Min ständiga följeslagare sedan 10 eller 11 år tillbaka i tiden (beror på hur man räknar).

.

.

I perioder är det easy peacy. Inläggen kommer till mig i huvudet och det går lätt som en plätt att plita ned det jag vill dela med mig av. Sen hamnar jag i perioder då det bara tar stopp. Kameran blir full av bilder som aldrig används, ideerna lyser med sin frånvaro och framförallt – absolut ingenting duger!

.

.

Jag blir osäker på vad som är jag, vad är det jag vill förmedla, vilken väg ska jag gå? Det blir spretigt, osammanhängande och framförallt  v ä l d i g t  glest mellan inläggen. Ni känner av det, jag vet det, och det är jobbigt för mig. Det blir som en negativ spiral som är svår att komma ur och det enda jag kan tänka är – vem är ens intresserad av att läsa om det här?

.

.

jag-8.jpg

.

.

Jag tittar ibland på statistiken, vilka inlägg går bäst och vilka inlägg är ni minst intresserade av, men blir sällan klok på det… Var bara dig själv och skriv om det du vill brukar jag få råd om. Japp, såklart ska jag göra det! Låter ju lätt, men när allt man fotar och tänker sig skriva om, i slutänden hamnar i papperskorgen bara för att man känner att det är ointressant eller inte håller måtten, ja då blir det ju svårt.

.

.

Så, kära läsare hjälp mig här. Ge mig den lilla puff som behövs för att släppa loss och bara skriva inlägg utan att tänka så in i bängen mycket. Ge mig lite feedback. Vad gillar ni bäst att läsa om? Jag vet att många nu tänker – blandningen. Ok, men vad skulle ni tycka om tex mer ni vet sådana där vardagliga mindre uppstyrda bilder tagna i farten typ? Äsch, jag vet inte, behöver lite input bara. Har ni tid?

.

Klicka på rubriken och skrolla längst ned så hittar ni kommentarsfältet där ni kan kommentera helt anonymt om ni vill det. Annars mailar ni mig på info@helenakhome.se

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

41 kommentarer

Hej Helena! Jag gillar blandningen, inredning, kläder, resor, enkla mattips, tips på rea. Det jag tycker är minst intressant är hudvård. Jag tycker mindre om rubriker som är lite i stil med Aftonbladet ”så gör du för att få… ” Förstår att man vill få folk nyfikna och läsa inlägget, men gillar bättre en rubrik som är rakt på sak. Roligt att läsa om Lillan och hennes påhitt. Skulle så klart vara kul att se kunduppdrag, men vet att det inte går. Trevligt med inlägg där du bara tittar in och säger hej och en enkel vardagsbild, behöver inte alltid vara då matnyttigt och genomtänkt. Hoppas du orkar och har lust att fortsätta. Kram Camilla

Gilla

Men åhhh tack Camilla vilken himla bra feedback!!! Precis vad jag behövde. Och vet du, på onsdag ska jag faktiskt fota ett helt hus på Lillhamra som jag inrett. Familjen som bor där har sagt ok på det! Så det kommer strax ett sådant inlägg 🙂 Tusen tack igen Camilla! klart jag orkar fortsätta med såna läsare. Kram Helena

Gilla

Tack Åsa, kul att du gillar bilderna. Tror inte att jag brukar ha så mycket länkar utan bilder… det får man nämligen inte ha… Möjligen dyker det upp någon ibland men utgångspunkten är att det alltid ska finnas en bild på det som det länkas till. Kram Helena

Gilla

Jag gillar mest inredningstips som är dina personliga. Med foton då! En bukett som du tycker blev vacker på köksbordet räcker. Det är ditt öga för det vackra som gör bloggen intressant. Sedan älskar jag varenda bild från Lofsdalen och tror jag kommenterar varje gång. Kan liksom inte hålla mig! Att du får lov att fota en inredning du gjort är ju spännande. Förstår dock att det hålls privat för de flesta kunder. Bilder på dina vackra rabatter i trädgården fastnar i minnet. Tittar på det vackra färgvalet, harmonin, skönheten i det enkla. Ledorden får bli: ”Med öga för det vackra.”

Gilla

Hej, gillar inredning och mode och du har samma stil som jag. Tycker din blogg är en av få läsvärda så fortsätt gärna!

Lena 🙂

Gilla

Inredning med mycket bilder vill jag ha. Sen trevligt att blanda in lite annat också är ju trevligt men som sagt, inredning och så lite mode så klart.

Gilla

Inredning, kläder, maten, vardagen. Allt är kul att läsa! Tycker dock inte inlägg med bildkollage är så kul oavsett om det om kläder eller inredning. Vill ha både text och bilder och att det hör ihop! 🙂 Kul att läsa om din vardag, det är bland annat därför jag läser bloggen. 🙂 Du skriver bra och har bra bilder ihop med texten och är helt enkelt kul att dyka ini någon annans värld och att det är lite blandad kompott på innehållet!

Gilla

Tack för feedback Sara, mer vardag alltså! Jag tänkte att folk kanske inte bryr sig ett dugg om det, men det verkar faktiskt som att de gör det… Roligt att du gillar blandningen! Kram Helena

Gilla

Hej Helena! Jag tycker att din blogg är mycket bra, en av dom bättre jag följer! Det är kul att läsa om huset i Lofsdalen och så klart bilder därifrån, både sommar och vintertid. Jag älskar dina reportage om inredning, både i från ditt eget hem och trädgård och från olika platser och hotell du besöker. Även dina semesterresor är superbra. Jag besökte det hotellet i Soller, Grand Hotel, som du skrev om och var mycket nöjd 🙂 Det som jag tycker är minst intressant är hudvård, men klädinspo är dock kul!! Hoppas du vill fortsätta blogga, för som sagt, en himla bra blogg har du!!

Gilla

Hej! Har följt din blogg,länge, just pga variationen! Kan du inte ta bilder från varje rum och berätta om vad ni gjort med rummet och vad som blev bra och vad ni vill göra med tex. Älskar din variation med kläder, inredning, huset, trädgården och Lofsdalen. Och hur går det med träningen?
Önskar att du fortsätter med dina fina blogg!

Gilla

Tack för feedback Erika, bra idé med rummen, sådana inlägg kommer var så säker! Tackar som frågar, träningen går bra! Kommer lite inlägg om det också framöver. Kram helena

Gilla

Hej- jag slutade själv blogga för det började bli uppdelat och mer en proffsliga med samarbeten som jag själv inte kände jag skulle mäkta med. Inte spontansktiva om ditt o datt (som var min grej). Jag älskar tips om varierande saker, om inredning tex och tips på var man kan hitta mer tips 😀. Det där med rubrikerna som nån skrev om kan jag hålla med om, tyvärr är rubriker med click-lockelse lite onödiga på en personlig blogg, känner jag. Sen är det ju det där att vi läsare precis som bloggaren har ett liv, där vi inte är inne och kollar jämt. Jag kan läsa en 4-5 inlägg åt gången. Då blir det mest att skrolla förbi en del av dem som kanske är minst tilltalande eller missar en del helt. Vi är ju alla människor med ett liv som förhoppningsvis vi gör annat med och kanske vill begränsa sin skärmtid 😀. Och måste säga att då dissar jag en bloggare som har mest samarbeten utan föredrar det personliga. Kram Milla i Kvickan

Gilla

Tack för dina synpunkter Milla! Om vi börjar med rubrikerna så är utformningen av dem ett resultat av att jag lägger alla inlägg på Facebook, där behövs de för att locka läsare bland andra än de som följer mig troget. Det blir stor skillnad i utfallet beroende på hur rubriken är skriven, sanna mina ord. Dock tar jag det till mig och kommer testa den varianten som föreslås. En beskrivning av vad inlägget innehåller.

Det är svårt att lyckas med att tilltala alla sina läsare alla 7 dagar i veckan. Får nog vara nöjd om man lyckas få till några per vecka som passar varje enskild person. Så får jag helt enkelt bara ta att de andra inläggen skrollas förbi.

Samarbeten är en ständigt återkommande fråga har jag märkt. Vissa tycker det är toppen, och vill få tips om div saker, andra gillar det inte alls. Så även det får bara vara som det är. Läsa om man är intresserad, scrolla om det är ointressant. Jag behöver inkomsten för att kunna lägga så mycket tid på bloggen som jag gör. Alternativet är att ta betalt för tillgång till bloggen, och det förstår man ju direkt att det inte skulle funka!

Kram Helena

Gilla

Inredning. Det är det du kan så bra, och där känns du träffsäker och det är snyggt som tusan. Kläder och hudvård scrollar jag förbi, och jag tycker för egen del att det är lite trist att det blivit så mycket av det. Det beror inte på att jag är ointresserad av kläder och hudvård, tvärtom, men jag vill läsa/se bilder på det bloggaren är bäst på. Och det tycker jag är inredning i ditt fall!

Gilla

Tack för dina synpunkter Anne, roligt att du gillar min inredningsstil! Jag är en ganska känslostyrd människa och ibland är det bara helt enkelt roligare med kläder, smink etc, även om det inte är det jag ”kan” eller är bäst på. Hoppas du fortsätter läsa det du gillar och skrollar förbi det som inte tilltalar dig! Kram Helena

Gilla

Hej!
Jag tycker att din blogg är HELT fantastisk, hög igenkänning fast jag inte är influenser men jobbar som ssk😉
Tycker bäst om blandningen, fortsätt så!
/ kram Mia

Gilla

Hej Åsa, det är lite könsligt det där med uppdragen. Alla vill inte visa sina hem i en blogg, och jag känner mig ofta obekväm med att fråga. Rädd att uppdragsgivaren ska känna sig tvingad, om du förstår hur jag menar… Imorgon ska jag fota ett hem jag inrett, den familjen är helt ok med det. Så de bilderna kommer så småningom. När jag stylar ett projekt, hur menar du? Menar du styling inför försäljning, eller menar du inredningsuppdrag där någon ska bo kvar? Jag kan svara bara jag vet hur du menar! Kram helena

Gilla

Din blogg är min absoluta favoritblogg! Något som jag tycker mycket om är dina middagstips. Du har haft ett flertal tips som känns festliga utan att jag upplever att de tar hela dagen att laga. Er vinkällare är något som jag drömmer om att förverkliga själv i framtiden när jag röjt bor allt bös som barrikaderar min matkällare…

Gilla

Hahaha, ja ta och sortera bort böset i källaren och gör en fin vinkällare, det är faktiskt himla mysigt att ha! Vad roligt att jag driver din favoritblogg! Tack! Mera middagstips kommer. Jag gillar inte heller att laga mat en hel dag, men vill ändå äta gott! Kram Helena

Gilla

Tycker du har en bra blandning av det mesta, tycker om dina inlägg om hudvård också. Behöver inte vara så långa inlägg. Ett par bilder med ett par rader därtill duger fint. Kör på!!

Gilla

Tack för det! Du har så rätt, inläggen behöver inte vara så långa. Har sett att det blir lite knasigt när man läser i mobilen. Folk orkar liksom inte läsa klart… Kram Helena

Gilla

Hej! Jag tycker om att läsa din blogg just för att den är varierande, inredning resor, hudvård, smink, outfits, träning, jag har blivit inspirerad av flera av dina tips och skulle förmodligen inte komma dessa själv 😊 Tack för en fin blogg och fortsätt som du gör! Kram

Gilla

Jag har följt din blogg i många år och du är min solklara favorit. Det är konstigt nog svårt att ”sätta fingret på varför” men det är nog mixen bland dina inlägg och din personliga ”ton” i inläggen. Du har en sund distans och visst är det samarbeten men det är ingen ”löp å köp” blogg. Favoriterna är förstås inredning men även mode och recepttips. Dina lövbiffrullader med mozzarella är min tonårsdotter (och hennes bästis) favoritmat. Om dom ska bjuda kompisarna på mat står det alltid på menyn. Så all pepp till dej och hoppas du får ny energi!

Gilla

Men vad kul att det receptet gillas så! Var länge sen jag gjorde det, måste bli till helgen. Tusen tack för din fina feedback, och jättekul att du gillar att läsa! Kram Helena

Gilla

Hej jag tycker jättemycket om din blogg just för variationen att du skriver om lite av varje. Om jag får önska nåt skulle jag vilja ha ett reportage om ”Vässan” som du kallar Västerås. Vi planerar att åka dit en helg och jag skulle vilja ha tips på bra shopping och även någon riktigt bra restaurang att äta middag på. Kram Ann-Sofie

Gilla

SAKNAR dig med!!! Tänker så ofta på dig och allt skojigt vi gjorde. Vi var faktiskt FÖRST med statister i mäklarbilderna. Minns du? Kommer mer inredning i bloggen, lovar! Så får vi ta och ses snart. Kram Kram H

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: