Daglig hudvårdsrutin för min lite äldre hud

Inlägget innehåller annonslänkar

hudvård

.

.

Hudvård har kommit att bli allt viktigare för mig. Ju mer jag testar mig fram desto större effekt förstår jag att olika produkter faktiskt har på slutfinishen. Det här har jag ju skrivit om tidigare, men som sagt, ju mer jag har provat desto bättre förståelse har jag fått för vad som funkar på mig.

.

.

Nu ska jag väl säga som så att jag byter  v ä l d i g t  sällan produkter, köper inte nytt i parti och minut (ofta omöjligt att avgöra om det är bra grejer på bara någon vecka eller så), hittar jag något som funkar håller jag mig till det. Det är väl snarare så att jag utökat reportoaren med åren.

.

.

För mig handlar hudvård i princip om 3 steg, rengöring, omvårdnad och slutfinish. Inte svårare än så. Till det har jag de här produkterna.

.

.

hudvård-4

Facial wash här // Albarla ansiktscremer här

.

.

Steg 1 och 2, rengöring och omvårdnad. Alltid varje morgon och varje kväll. Tummar aldrig på det, och det skulle aldrig falla mig in att gå och lägga mig utan att tvätta mig och smörja in mig. Vet att många använder div rengöringslotioner och vätskor för att göra rent ansiktet, men det är inget för mig. Jag måste göra rent ansiktet med ”tvål” och vatten, annars känner jag mig inte ren. Efter rengöring smörjer jag hela ansiktet med Face Cream från Albarla och Eye Cream runt ögonen och på de ställen jag har djupa veck och ärr.

.

.

hudvård-2

CC Creame här (20% rabatt på allt hos Lyko här just nu, så passa på!) // concealer här

.

.

Steg 3, slutfinish. Den bästa cremen/foundationen jag kan tänka mig är Akademiklinikens CC Day Cream. Applicerar den i hela ansiktet med en platt borste här. Den är perfekt hudfärgad och täcker precis lagom mycket. Ställer mig alltid vid fönstret med en spegel för att se till att det blir jämnt och lagom mycket. På ögonlocken (upp till ögonbrynen), och på den tunna huden under ögonen applicerar jag Magic Concealer. Den är lite ljusare och ger en ”pigg look”. Efter det är jag redo för själva makeupen.

.

.

I min arsenal har jag också ett par ”vid behov grejor”. Ansiktsolja de dagar jag känner mig extra rynkig och eländig och fuktspray när andan faller på och jag känner mig grå.

.

.

hudvård-3

Ansiktsolja här // ansiktsspray här

.

.

Ja, det är så det ser ut. Varken mer eller mindre. Jo förresten, Pore Fillern här glömde jag, den använder jag mest när jag gör lite extra tjusig makeup, inför speciella tillfällen alltså. Den är riktigt bra!

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Hej! Jag använder inte vanlig tvål. Jag använder ansiktsrengöring som används tillsammans med vatten. Emma S som jag visade i inlägget. Den är den bästa för mig! Kram Helena

Gilla

Ja tvål till ansiktet är inget att rekommendera, det är viktigt att ha rätt ph-värde vilket man inte får av tvål och då får man också större nytta av sin ansiktskräm.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: