
.
.
Alltså i lördags hade vi ”städdag” med samfällighetsföreningen här i Lofsdalen. Regnet öste ned, och tack vare blåsten piskade de iskalla dropparna även väldigt oskönt i sidled… Det var knappt så att termometern orkade sig över 5 grader så ni kan ju bara tänka er vilken kalldusch det blev mot dagen innan då det var sol och varmt, vindstilla och skönt… Jag var ute någon timme och hjälpte till att röja i dikesrenarna, blev dyngsur och så tog det mig minst 3 timmar att bli varm igen. Just den dagen saknade jag en bastu väääldigt mycket!
.
.
Fram mot kvällen, när jag var varm och go igen, hade vi bokat bord på Skoterköket. Lofsdalens senaste tillskott på restaurangfronten. Den här gången är det verkligen ett sååå bra ställe. Suverän hemlagad mat med finess. Något vi verkligen saknat i Lofsdalen.
.
.

Förrätt 1 – Saltgurka, smetana, honung och vodka! Haha, vilken grej,fattade liksom inte att vodkan skulle komma som en iskall snaps, men god combo var det!
Förrätt 2 – Rödbetor, chevré, valnötter och ruccola. Smarrigt!
Förrätt 3 – carpaccio på älg – den var magisk!
.
.

Varmrätt – renklämma med mandelpotatismos, färskost, svamp, lingon och stekt renskav. Ja men ni hör ju, hur gott som helst! Stannade på ICA i Sveg och köpte med oss riktig renskav hem. Måst göra den här rätten själv 🙂
.
.

Efterrätt – messmörsparfait med kaksmulor, hallonkärnor och hjortron. Helt galet gott!!!
.
.
Skoterköket får full pott på fjällrestaurangskalan. Härlig närproducerad mat, tillagad med kärlek och omsorg om detaljer. Toppentillskott i Lofsdalen. Vi åt många luncher där i somras och samma sak då. Allt så jäkla fräscht och gott. Ett måste att äta där när ni besöker Lofsdalen.
.
Måndagens tips med annonslänkar!

Sobra örhängen här // härligt doftljus här // superanvändbar och snygg kofta här
.
.
Kram
Helena