Välj rätt färg och inred långsiktigt

I annonssamarbete med Ellos

Skärmavbild 2019-08-22 kl. 13.10.16

Lakan här // kudde här // överkast här

 

 

Vitt till sängen är ändå himla fräscht, eller hur? Gillar verkligen den där hotellkänslan. Och så är det faktiskt så att har man vita lakan går det inte att slarva med tvättandet (om man nu skulle vilja det), det syns direkt om man ”går några dagar över tiden” så att säga. Gillar också att man kan hälla i några teskedar miljövänligt bleksalt i tvättvattnet om lakanen börjar se lite solkiga ut (tips!). Vips så blir de kritvita och som nya igen. Jag vet att en del är skeptiska mot vita textilier. Var inte det! De håller i längden eftersom det med enkla medel går att ”fräscha upp” dem på ett sätt som inte funkar med färgade eller mönstrade lakan. Tänk på alla gamla bomullslakan  från förr som fortfarande är kritvita och härligt krispiga.

 

Om det är vitt som gäller för långsiktig inredning i sängen så är det istället mörkt som gäller på golvet. Det  ä r  svårt att hålla en ljus matta ren och snygg över tid, så är det bara, hur snyggt det än må vara. Men det är inte bara färgen som avgör hur länge mattan överlever. Materialet spelar också in. En ullmatta, men ullens feta smutsavvisande egenskaper, är mycket lättare att hålla ren än exempelvis en matta i bomull.

.

.

Skärmavbild 2019-08-26 kl. 10.58.48

 

 

Bäst är förstås en matta som både är tillverkad i ull  o c h  är mörk. Den kommer att hålla sig fin i generationer. Den här handvävda ullmattan, med band av det traditionella mönstret gåsöga, är verkligen en matta att inreda med för framtiden. Den är klassisk och passar lika bra in i en trendig våning som i en mysig sommarstuga.

.

.

Just nu får du kan du passa på och handla inredning, som håller i längden, från Ellos, och få 30% på dyraste varan på ordinarie priser, inklusive externa varumärken (ej möbler).  Koden är giltig t.o.m 31/8.

Koden är:  405408

 

Klicka HÄR  för att komma till Ellos!

.

Och för dig som undrar över märkningen A Better Choice, kan jag berätta att det är Ellos som samarbetar med Better Cotton Initiative för att förbättra bomullsodlingen globalt. BCI är en global ideell organisation som utbildar bomullsodlare i metoder för hållbar bomullsodling och arbetar för en mer effektiv användning av vatten och minimering av bekämpningsmedelsanvändning samtidigt som bomullsskördarna ökar. BCI tillför förbättrade sociala, ekonomiska och miljömässiga villkor för bomullsbönderna.

 

 

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: