Jag har målat om – och därför ska du inte välja samma färgkod som en influencer

matsalen-5

.

.

Japp, det blev som i gamla tider. Jag passade på att måla om ett rum medan Magnus var bortrest i helgen, hehe!

.

.

Vilken färg valde jag då? Jo den heter Fajans, och jag skulle vilja beskriva den som lite ”greige”, eller kanske varmgrå. Klurigt det där med väggfärger, skiftar så himla mycket beroende på ljuset i rummet. Jag lyssnade på Inredningspodden här där Johanna Hulander intervjuade Lotta Agaton (Sveriges kanske mest kända stylist/inredare). Agaton menade att den mest onödiga fråga hon brukar få är vilken färgkod det är på väggarna i bilder hon visar på tex Instagram.

.

.

För det första redigerar hon alla bilder och tonar ned färger osv så det är omöjligt att se hur det egentligen ser ut (det gör alla influencers), och för det andra kan man inte bara ta en färg som man gillar i ett rum och överföra den till ett annat rum. En färg kan upplevas helt olika beroende på ljuset och läget. Är det mot norr eller mot söder, är det grönt utanför fönstret eller är det ett rött grannhus som speglar in i rummet? Alla rum har olika ljus och förutsättningar och färgen måste väljas utifrån det och inte utifrån en färgkod man sett på en vägg i en blogg eller på Instagram.

.

.

matsalen-4

.

.

Hur som haver blev det väldigt fint med lite färg på väggarna. Nästan lite synd att jag inte vågade en lite mörkare färg bara…

.

.

Kika in igen så får ni se hur det blev!

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: