Jag har slutat bleka/färga håret

Innehåller annonslänkar till Lyko

hår-2

.

.

Plötsligt en dag slog det mig, jag har blekt och färgat mitt hår i 32 års tid. Aldrig i vuxen ålder har jag låtit mitt hår få vara den färg det egentligen är. Under många år färgade jag håret brunt, ibland nästan svart (det var iofs ett misstag när min kompis skickade fel färg till mig då jag bodde i Spanien i min ungdom, haha!). Men oftast har jag gjort slingor. Lite slingor, mycket slingor, olika färg på slingor osv.

.

.

Nu har jag bestämt mig för att låta det vara. Jag kommer inte att färga eller bleka mitt hår mer. Jag vill verkligen se hur det ser ut av sig självt. Och jag är verkligen spänd på hur det blir med kvalitén.

.

.

hår

.

.

Jag har en rejäl utväxt nu, och har inte gjort några slingor på ganska lång tid. Minns faktiskt inte när det var, men gissar på mars kanske.

.

.

Mitt hår växer fort, riktigt fort på längden, men det är tunt. Mamma, syrran och Lillan har hur mycket hår som helst (mina styvdöttrar också), och jag får bara en liten råttsvans när jag sätter det i en tofs. Dock är det ganska tacksamt tunt hår för jag kan ändå greja med det och få det att se tjockt och fluffigt ut (någon timme eller två, haha). Det här är en superprodukt som jag inte gärna klarar mig utan. Gillar också de här produkter som jag tycker gör håret tjockare. Frisörerna brukar säga att jag har många men tunna strån. Det tror jag dock bara är en fin gest från deras sida för att få mig och känna mig lite mer komfortabel med de få strån jag är välsignad med.

.

.

Utväxten ser som tristast ut när året är otvättat som på bilderna. I vissa ljus ser det tom hemskt ut… Men jag ser att det håret som är oblekt, den där knappa decimetern som vuxit ut utan blekmedlets kemikalier, är så mycket blankare och så mycket mer följsamt än det andra. Nedanför gränsen ser man att håret har gått av… massor av hårstrån spretar åt alla möjliga håll och kanter och stråna är sträva och skadade. Jag ser framför mig hur blankt och mjukt håret kommer att bli när jag får klippa bort allt det risiga. Jag får ta det i etapper, för jag trivs bäst med lite längd, men framåt nästa sommar borde det mesta vara borta.

.

.

Det är möjligt att jag kommer att se ut som en ”svensk råtta”, men då får det vara så. jag har blekt klart, om man säger så!

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lyckos dig som inte har några gråa än 🙂 Skönt att slippa färga och spara lite pengar också 🙂 Mitt skulle dock vara helgrått och det är jag inte redo för än så det är bara att fortsätta gynna frisörerna 😉

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: