Häng med till Formex och en späckad dag

formex-15

Tips! Om du ska fota människor – se till att de inte står direkt under en rad med spotlights riktade mot dem snett uppifrån. Det ger är nämligen ett inte särskilt smickrande ljus. 

.

.

Torsdag idag och en ”hemmadag” med massor av jobb framför datorn väntar. Annat var det igår när jag redan vid 07.00 rasslade iväg mot tåget till Stockholm, där jag såg fram mot att träffa mina extremt rara och pyssliga vänner Helena här, Anna María här och Monica här (inte med på bild). Sockersöta blondinen på bilden är den likaledes rara och pyssliga Mirelle här som vi sprang på utanför toaletterna på Formex (återkommande inredningsmässa för branschfolk). Vi alla hade samlats i mässhallarna, före öppning, för att delta i den Klimatfrukost som vår otroligt duktiga och driftiga vän Maria här hade anordnat.

.

.

En Klimatfrukost, den 3e i ordningen, innebär att @klimatklubben, som Maria är en av grundarna till, bjuder in till ett panelsamtal (rörande klimatförändringarna) mellan ett antal personer från olika branscher. Den här gången handlade det om klimatet och inredningen. Kan man inreda klimatvänligt?

.

.

formex-5

.

.

Samtalet, som proffsigt modererades av Maria, handlade i korta drag om att vi faktiskt egentligen redan har passerat stadiet där man är ”home free” bara man handlar saker begagnat eller som är tillverkade i återvunnet material. Vi har liksom kommit till en punkt där vi mer måste ifrågasätta  h u r  vi inreder för framtiden, och inte bara  v a d  vi inreder med.

.

.

Eftersom Frida här var en del av panelen diskuterades också vad vi som influencers kan göra för att dra vårt strå till stacken. Hur kan vi fortsätta inspirera och rapportera om nyheter utan att elda på ”köphetsen” eller ge våra läsare ”klimatångest”. Och framförallt hur kan vi fortsätta att göra det vi gör, trovärdigt, när vi alla (som jobbar med detta) lever på annonsintäkter från företag som inget heller vill än att sälja saker till våra läsare… Hum, en svår nöt att knäcka där…

.

.

formex-6

Panelen bestod av bloggaren Frida Ramstedt här, Sebastian Welling, team manager på IVL Svenska Miljöinstitutet, Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket och Ulrika Sjövall, design manager på Ellos.

.

.

Så var det ju det där med frukost också. Var kom det in i bilden liksom, förutom att det var på morgonen 🙂

.

.

formex formex-4

.

.

Jodå, Klimatfrukosten inleddes med en smarrig vegetarisk frukost där det gavs tid till att networka lite med både nya och gamla bekanta. Jag träffade och surrade lite med bland annat gulliga Sofia som driver second hand webbshoppen VINT:ISH här (finns på Instagram också @vintish_market, ni måste kolla!!), men fick också stifta bekantskap med en rad, för mig, nya influencers. Härlig start på morgonen!

.

.

Efter det drog jag, Helena här och Anna María här  runt lite bland montrarna på mässan. Och det jag kunde fastslå efter några timmar där, var precis det jag skrev häromdagen, färg är på ingående men det går ganska långsamt och det verkar som att vi nordbor har svårt för att släppa det ”ljusa och fräscha”.

.

.

formex-8

.

.

En annan trend som jag snappade upp, är att det där pampasgräset (eller vanlig vass som jag plockat in från dikesrenarna) från förra året, har slagit igenom upphöjt till 10 i år. Det var torkade växter överallt! Det fanns som enorma arrangemang i vaser, torkade björnlokor uppsatta på väggarna och diverse grässtrån och annat inpetat i lampskärmar etc. Här kan vi snacka om trend! En bra trend med absolut ingen som helst miljö eller klimatpåverkan. Bara ut i naturen eller trädgården och plocka in vad helst du har lust med och vad som ser vackert ut.

.

.

formex-12

.

.

Frampå seneftermiddagen tackade jag för mig och kastade mig iväg mot Vässan igen. Och förstås kunde jag inte låta bli att fiska upp kameran nere i underjorden när jag lämnade pendeltåget tillbaka inne i city. Jag tänkte så intensivt på att jag förmodligen skulle bli galen om jag var tvungen att ta den här rulltrappan varje morgon på väg till jobbet (och då ska ni veta att den var bara 1 av 3 på väg från underjorden upp till markplan), så jag kände att jag behövde dokumentera det och kanske titta på just den här bilden varje gång jag känner att jag inte orkar med ett stort sekelskifteshus och trädgård…

.

.

formex-17

.

.

Väl tillbaka i Vässan var jag bara hem och vände. Jag hämtade bilen och drog sen direkt iväg till Tullhuset. Rean som pågått där ett tag skulle plockas ned, för att lämna plats åt alla nyheter som packas upp med början idag, och jag fick plocka fritt bland godsakerna till min butik.

.

.

Yes! Jag kommer att ha öppet i Studio 4 nästa vecka och JUST DU är sååå välkommen! Håll utkik här i bloggen för öppettider. Har inte riktigt bestämt mig ännu.

.

.

formex-18

.

.

Såklart fick jag också lov att prova (men bara prova) lite nyheter när jag ändå var där, hihi! Som den här söta klänningen från Second Female. Hur fin var inte den. Tycker nästan att det står Helena på den, tycker ni inte? Annas outfit går inte av för hackor den heller. Så jädrans snyggt. Hon är en fena på att matcha grejer Anna (det är hon som har Tullhuset). Söt kjol från By Malina, top från Ganni och skor från Steve Madden. Ta en check på Annas brills också. Wow, vill ha! Finns inte på Tullhuset och jag vet inte varifrån de kommer men snygga är de i alla fall!

.

.

Ja det var min dag det, och då har jag ändå inte berättat om att jag efter Tullhusbesöket och leveransen av kläder till min lilla butik, fick lov att åka iväg till cykelaffären, där jag precis köpt en ny cykel, för att få den åtgärdad (morr redan efter 1 cykeltur) och köpa till ett stöd. Ett stöd – varför säljer man en cykel utan stöd???

.

.

Vid 20.30 var jag tillslut hemma och då var jag så trött så jag bara dök i säng. Hade egentligen 2 offerter att skriva och skicka, men ögonen gick i kors så det var bara att släcka och spara det till idag.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Ut och plocka björnlokor!
”En bra trend med absolut ingen som helst miljö eller klimatpåverkan – men ger dig kraftiga utslag likt brännskador.

Aj aj, passa er influensersverige för Björn-/jättelokan!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: