Det kanske du inte visste om accentfärger i inredning

I annonssamarbete med Ellos

mattan_

.

.

Inredningstrenderna går som vi vet mot allt mer färg, även om just den trenden vinner mark väldigt långsamt. Färg behöver inte betyda jätte-mycket-stark-färg, det kan handla om mjuka nyanser av olika färger. Just den här färgskalan tilltalar mig personligen.

.

.

Skärmavbild 2019-08-14 kl. 13.41.31

.

.

Man pratar ofta om basfärger och accentfärger när det kommer till inredning. Många ser då ett neutralt hem med några få klatschiga föremål, som bryter av, framför sig. Det behöver inte vara så. En accentfärg kan också vara något som går ton i ton med basfärgen. I vårt vardagsrum skulle en accentfärg kunna vara den olivgrönafärgen i paletten ovan, eller kanske den som går mer åt det bruna hållet.

.

.

För att lyckas med färgsättningen i hemmet bör man hålla sig till en tämligen liten palett av accentfärger. Upprepa dem du valt ut i minst 3 rum för att skapa en röd tråd. En tumregel är också att accentfärgen bör förekomma på minst 3 olika ställen i varje rum. För många accentfärger gör ett rum oroligt, så försök att undvika det.

.

.

mattan_-2 sovrummet2019-8

.

.

Vi har egentligen inga accentfärger hemma hos oss, utan mest bara basfärger faktiskt (dock kan de gröna växterna och de bruna trämöblerna ses som accentfärger om man vill). Det är lugnt och tryggt men kan upplevas som tråkigt av vissa.

.

.

Ellos har laddat sin webbshop med nyheter inför hösten och här är ett kollage med mina favoriter. En del basfärger men också några saker som skulle tillföra lite mer färg i vårt neutrala hem.

 

 

Skärmavbild 2019-08-16 kl. 07.15.31

 

Olivgröna kuddar här

Bruna sammetskuddar här

Leomatta här

Morgonrock här  

Pläd här

Sänglinne här .

.

I augusti ger Ellos dig 30% på dyraste varan på ordinarie priser, inklusive externa varumärken (inte möbler).

.

Använd koden:  405408 så läggs rabatten till i varukorgen.

.

Klicka här för att komma till Ellos

mattan_-2

 

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Hej Helena
Det fungerar inte med koden på Ellos. Det står att jag inte uppfyller villkoren för nybeställning. Vad menas, du har inte skrivit ngt om det.
För övrigt tackar jag för en mkt trevlig blogg.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: