Varför är det så svårt att hålla ordning?

Innehåller annonslänkar till Ellos

hallen

.

.

Ok, det här är inte på långt när så stökigt som det kan vara i hallen emellanåt, men det var det här som mötte mig när jag kom hem efter några kundbesök igår. 1 arbetsdag och stöket sprider ut sig. Efter middagen var jag så trött att jag bara la mig i soffan och tittade på en Netflixserie, mitt i allt stök… Det har nog nästan aldrig hänt. Jag orkade bara inte börja plocka grejer. Ont i huvudet hade jag också. Inte migrän, men ni vet lite molande sådär.

.

.

Nåväl, efter ett par avsnitt masade jag mig upp och röjde, hallen, köket, tv-rummet osv. Ett rum i taget, undan med böset bara. En sak är säker. Bra förvaringslösningar är definitivt lösningen till att hålla ordning. När vi flyttade in här byggde vi in en smyg i hallen så att den blev en garderob istället. Perfekt att slippa se allt liksom.

.

.

1

.

.

Enkelt också, tänkte vi, att alltid bara slänga in skorna och jackan där när man kommer hem. Funkar inte riktigt så… Alla, inklusive jag själv, sparkar allt som oftast bara av mig skorna på golvet, slänger väskan där och lägger nycklar, etc etc på det lilla bordet. Hade vi haft en stol, en bänk eller liknade kan man ge sig sjutton på att en hög jackor skulle bli liggande där.

.

.

Vad mig anbelangar vet jag att jag skulle vara bättre på att plocka undan efter mig, i hallen, om klädskåpet var ordentligt  s t ä d a t ! Det är så fullt och rörigt där inne just nu att man är osugen på att öppna det helt enkelt.

.

.

Hela grejen med den ultimata förvaringen, och det städade hemmet, är att man måste börja bakifrån. Det hjälper liksom inte att bara knöka in grejer i skåpen gång på gång. Man måste börja rensa bakifrån. Och om jag tar exemplet med garderoben så behöver jag göra följande:

.

1 Organisera upp tvättstugan (som nu är tom förutom maskinerna) och bygga upp ett bra hyllsystem för skor som inte används för säsongen.

2 Skaffa flera garderober, också till tvättstugan (den är jättestor) för jackor som inte används varje dag.

3 Sortera jackor och skor, slänga, sälja och skänka.

4 Skaffa mig en naturlig rutin för att ta med kläder och skor, som inte används, ned i källaren när jag går ner i andra ärenden.

.

Ska nog sätta en deadline på de 4 punkterna så att de verkligen blir gjorda snarast. Helt säker på att den ”organiseringen” kommer att fortplanta sig i resten av huset. För när jag ändå håller på, ska jag fylla på med fler garderober i källaren, så att jag kan förvara sänglinne, dukar, handdukar etc där nere. Det i sin tur leder till att jag får mer plats i min WIC, och så blir det enklare att hålla ordning där också. Det ena ger det andra så att säga.

.

.

Tips på bra förvaring!

Skärmavbild 2019-08-13 kl. 13.00.12

I tvättstugan har jag en sån här, perfekt att hänga upp tex skjortor direkt ur tvättmaskinen // en söt liten spegel med krokar till min WIC här // fiffig skoförvaring för tex insidan av en garderob finns här

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: