Ta det du har och fixa godaste helgfrullen

frulle-4

.

.

Godmorgon

.

.

Man äter även med ögat. Det är sen gammalt. Och när det kommer till Lillan är det så himla sant. Just frukost är hon så lynnig med. Vissa dagar äter hon massor, andra dagar inget. Jag har kommit på åtminstone en faktor som spelar in. Hur maten är presenterad.

.

.

Det gååår ju bara inte att göra värsta ”hotellfrukosten” varje morgon tyvärr. Vi är iofs ganska noga med att duka skapligt och äta frukosten tillsammans i lugn och ro varje morgon, men såklart blir det ju ibland bara en skål yoghurt med müsli och en macka med en ostskiva.

.

.

frulle-3

.

.

Dock finns faktiskt några trick jag brukar ta till när jag dukar fram frullen speciellt när vi är lediga), för att det ska se mer smarrigt ut än vad det kanske hade gjort annars.

.

1 Häll upp juice i champagne- eller vinglas. Mycket finare än att ställa fram en tetra. Det är dessutom mycket socker i juice så det behöver man inte dricka så mycket av på morgonen. Har man inte juice hemma kan man alltid ta ett glas vatten, klämma i citron, lime eller apelsin (om man har det) och sätta en skiva på kanten.

2 Servera yoghurt eller gröt i tex ett cocktailglas eller annat glas på fot. Samma sak här, häll upp yoghurten/gröten och strö på topping. Gör ett mönster eller dela ytan i olika delar, ena delen müsli andra delen nötter eller russin, tredje delen linfrön, solrosfrön, tärnad frukt etc. Poängen är i alla fall att inte bara hälla på allt i en röra. Jag brukar ta ett hårt papper och hålla över så att kanterna på delarna blir raka.

3 Gör i ordning en smörgås, hård eller mjuk. Ta vad som finns hemma, ost skinka, leverpastej, keso el dyl, men lägg det inte bara platt på mackan. Tänk på höjden. ”knögla ihop” skinkskivan, Ostskivan eller vad det är. Lägg en klick keso uppepå. Har du ost kanske du väljer en liten klick sylt eller marmelad på toppen. Dekorera med någon färg, gärna grönt, vad som helst, sallad, gräslök, äpple eller vad som finns i kylen. Ost och marmeladmackan kan du dekorera med ett bär eller en bit frukt.

4 Steker du ägg eller äggröra till frukost? Lägg det inte i en skål utan på ett fat och addera sallad, avokado, tomat, gurka eller annan grönsak på samma fat. Ser mycket trevligare ut!

5 Skiva eller tärna frukt och lägg på ett fat. Inget ser så inbjudande ut som lite fräsch frukt på frukostbordet!

6 Ta det du har! Det går faktiskt bra att äta fetaost, mozzarella, kall falukorv, lax, gårdagens rester eller vad det nu är, till frukost. Var lite påhittig och skiva, tärna och fixa.

.

Det går verkligen att ”trolla med knäna” eller ”koka soppa på en spik” med frukosten bara man busar till det lite och har följande ledord: Höjden, färgen, mixen, mönstret.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: