Tumregler för mattstorlekar

Innehåller reklam och annonslänkar

mattan_

.

.

Godmorgon godmorgon

.

.

Men vart tog den här veckan vägen? Nu är det fredag igen och det betyder att Magnus blir ledig, jippi! Alltså det är samma visa varje sommar, jag hatar verkligen när han går i väg till jobbet efter semestern. Får en sån separationsångest, hahaha! Liksom vant mig vid att ha honom på en armlängds avstånd i flera veckor och så plötsligt hoppar han i kavajen och knallar iväg från oss på morgonen. Skönt ändå att veta att vi har mer kvar. Han jobbar ett par veckor och sen är det dags för flera härliga semesterveckor igen!

.

.

Nåväl, nog om detta. Har ni sett vad som flyttat in hemma i vardagsrummet? Äntligen en matta som är enfärgad mjuk gosig och stooor! Den mäter hela 400 x 450 cm. Som ni vet är mattor ofta dyra och stora mattor ofta hemskt dyra. Dessutom finns det aldrig såhär pass stora mattor att köpa på tex Ikea eller på andra ställen där priserna är i det lägre prissegmentet. Det blir då till att beställa per kvm och då drar det genast iväg. Med priser på från 1500 kr kvm och uppåt så kan man lätt räkna ut att en matta i storleksordningen 18 kvm skulle landa på närmare 30 000 kr. Det har jag inte råd med! Därför är det så smart att köpa tillklippt heltäckningsmatta (tipsar alltid mina kunder om det). Då blir priset ett heeelt annat. Heltäckningsmattor i fin ”kvalle”hittar du lätt från typ 350 kr kvm hos tex Hedlunds Golv. Och glöm inte att kolla i deras hörna för stuvbitar där finns allt från små dörrmattor till jättemattor. Där har jag fyndat big time! Var inte oroliga för att de ska rispa i kanterna. De flesta modellerna är vävda så att de inte gör det.

.

.

Ett annat tips är att kasta ett öga på några kedjors utbud. Ellos största matta är den här. Fina färger och superbra pris för en så pass stor ullmatta. Plus också för att den är i 100% naturmaterial. Mios största matta är den här. Lågt pris och finns i flera färger.

.

.

mattan_-2

.

.

Det ”inredningsfelet” som jag oftast ser hemma hos människor jag besöker är att de har alldeles för små mattor. Optimal mattstorlek beror förstås på flera olika faktorer så som rummets storlek, möblering etc men det finns några enkla tumregler som hjälp på vägen:

.

Soffa/soffgrupp – Bäst är att HELA möblemanget får plats på mattan (se bilden). Näst bäst är att åtminstone soffans ”framben” ska stå på mattan och har man en fåtölj mitt emot ska dess framben också stå på mattan.

Matsalsgrupp – Stolarna ska enkelt kunna dras in och ut och sittas på och fortfarande vara kvar på mattan. Inga ”bakben” utanför mattkanten alltså (vi har den här mattan vid vårt matsalsbord men den är alldeles för liten så den ska bytas ut).

Dubbelsäng – Mattan ska sticka ut så pass mycket på sidorna så att du kliver på den när du stiger ur sängen normalt. Hur lång mattan ska vara, vid fotänden, avgörs av hur långt det är till väggen.

.

.

Och du… Man kan aldrig ha en fööör stor matta!

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

På Mio kan man beställa matta i olika mått. Inte alla mattor men en hel del enfärgade i olika kvalitet. Det gjorde vi när vi ville ha en stor matta, 400×400.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: