Så tänker vi kring vårt framtida boende här på Mallorca

soller-3

.

.

Att vi älskar Mallorca har ni säkert redan förstått och att vi drömmer om ett eget boende här i framtiden har jag säkert nämnt tidigare. Port de Soller är en favorit där vi trivs oerhört bra, Palma likaså. Lugnet i Port de Soller och pulsen i Palma, lika lockande båda två. Magnus har stenkoll på bostadsmarknaden i de områden där vi vill bo och nästan dagligen visar han mig det ena fantastiska stället efter det andra.

.

.

Några kilometer upp i bergen från Port de Soller ligger Soller. En vacker liten by med en mysig stadskärna. Vi har inte riktigt koll på stadens historia, men det måste en gång i tiden varit en välmående plats för mängden paradvåningar och palats är slående. Alltså helt galet så många våningar, villor och stadsradhus med potential så man storknar som finns ute till försäljning. Du kan lätt hitta typ 400-500 kvm paradvåning eller magisk villa för runt 10 miljoner kronor. Har du några miljoner till kan du köpa dig ett gigantisk palats på 1000 kvm med tillhörande trädgård eller olivlund, och om du vill köpa något mer hanterbart, ja då får du tex ett vackert byhus eller villa på 200 kvm för 3-4 miljoner kronor. Standarden är väl inte den högsta men det mesta går väl att fixa med lite målarfärg, eller hur 😉

.

.

soller soller-2 soller-5 soller-6 soller-7 soller-4

.

.

Vi tänkte innan vi kom till Soller att wow här kan vi köpa något att renovera lite senare i livet. Så slog värmen till och vi insåg att a) Det blir för varmt att bo i en by i bergen, måste bo vid havet där det fläktar. b) Det är ju fullständigt omöjligt (läs tokdyrt) att värma upp eller kyla ned 400 kvm oisolerad villa. c) Vi kan inget om hantverkare eller renovering av sekelskiftesstenhus på Mallorca dvs det kan gå helt åt pipan… Så, nej,  ska vi köpa något här får det bli vid havet, helst redan renoverat och inte större än att man kan värma upp det vintertid, respektive kyla ned det sommartid. Jag har bott i Spanien en vinter så jag vet hur jäkla kallt och rått det blir i oisolerade hus när temperaturen nattetid faller ned åt 8-10 grader utomhus… Nästan alla hus här är oisolerade…

.

.

Men jaja, för att inte det här inlägget ska bli så trist så vill jag i alla fall vara lite drömmig och visa vad man kan få i Soller för 24 miljoner, om man nu händelsevis skulle ha det ligga och skräpa någonstans, hehe!

.

.

1 2 3 5 4

.

.

Japp det var vad man får för 24 millar det, hehe, lite jobb kvar att göra hemma i Vässan alltså innan man kan gå loss på ett sådant boende. Om du själv kanske redan är där, kan jag tipsa om att just det här boendet finns till salu hos bland annat Bjurfors på Mallorca här. Och sannolikt är det väl så att har du råd att köpa det huset, har du även råd att värma upp det!

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: