Mitt reseapotek – och så slipper barnen lock i öronen vid flygning

Inlägget är reklam för Apoteket och innehåller annonslänkar

apotek-2

.

.

Inför resa ser jag alltid till att fylla upp min lilla tygpåse med reseapotek för att slippa den där jobbiga situationen med att på plats i ett främmande land leta apotek, göra sig förstådd, få rätt medicin osv. Jag har ett standardkit som ser ut såhär. Allt med fet stil är klickbart direkt till produkten.

.

Alvedon/Paracetamol och Ipren/Ibuprofen, smärtstillande till hela familjen.

Treo/Acetylsalicylsyra, vid huvudvärk. (Konstigt nog får jag typ aldrig ont i huvudet av alkohol utomlands, trots att jag inte kan dricka ett glas vin hemma utan att få det…).

Laxoberal, det är ju så extremt tråkigt att vara förstoppad på semestern…

Receptbelagda läkemedel, i mitt fall Levaxin och Sumatriptan (mot migrän). Har jag inte min migränmedicin med mig kan jag inte slappna av. Inte säkert att jag behöver använda den men bara tanken på att den inte är med kan ge mig huvudvärk.

Loratadin, Lillan är allergisk mot katter och pollen så det är alltid tryggt att ha antihistamin med ”utifall att”.

Plåster, för diverse småsår. Extra varmt i skorna och nya skor är typiskt sådant som framkallar skavsår. Compeed eller liknade är suveränt till just det. Tänk också på att välja vattenavstötande plåster överlag. Jag har både färdiga plåster, för snabb omplåstring, och ”klipp-din-egen-storlek-plåster” för större grejer som skrubbsår etc.

Febertermometer (den här är den bästa) perfekt för att monitorera tempen på överhettade barn. Är det feber eller är hon bara varm för att det är så himla varmt i största allmänhet?

Hydrokortison, svag kortisonlösning funkar på allt från kliande myggbett, till soleksem och nässelutslag av okänd härkomst.

Idomin, universalsalva som jag inte kan leva utan. Här i miniförpackning perfekt för resa!

.

.

Utöver detta har jag också alltid med näsdroppar. Speciellt vid flygning är detta viktigt för Lillan. En sprut i vardera näsborren innan take off och problemen som hon tidigare hade med lock i öronen vid start och framförallt vid landning är som bortblåsta. Bästa tipset om du har barn med på resan. Barndropparna funkar förresten lika bra på vuxna. Vi överdoserar nästan alltid!

.

.

apotek-3

 

.

.

I övrigt har jag förstås med diverse solskydd. Både 50, 30 och 10 (finns bara utomlands tror jag) är bra att ha och så ett solstift till läpparna förstås. Samma stift använder jag till näsan och lite på kinderna som komplement till övrigt solskydd.

.

.

Tips!

.

.

Ett tips är att beställa sina apoteksvaror på nätet. I princip alla produkter är billigare här. Och ni vet ju hur det blir när man köper mycket på en gång, det drar snabbt iväg. Dessutom får du, om du är ny kund, 20% rabatt på ditt köp på webben här om det överstiger 300 kronor. Uppge koden nykund20 i kassan så läggs rabatten till.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Omeprazol måste man ju oxå ha! Iaf jag 😉 annars ser nog mitt reseapotek ut som ditt mer eller mindre. Dextrosol kan ocåvara bra att ha… tror man är liite yrkesskadad 😃 vad tror du?

Gilla

Jag körde med Samarin ett tag, men har sällan halsbränna nuförtiden. Har nog blivit härdad av all Treo jag ätit genom åren är jag rädd… Dextrosol ska jag absolut ha med nästa gång, perfekt för dem i familjen som är lite känsliga mot lågt blodsocker. Själv är jag helt oberörd 🙂 Du har nog rätt, man är lite arbetsskadad och när jag jobbade på narkosen ville jag helst ha med ett laryngoskop och en tub när jag reste bort också… Gärna lite efederin och voluven också… 🙂

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: