Vi besökte Fornalutx – Mallorcas vackraste by

Innehåller annonslänkar till Ellos och Miinto

fornalutx-18

Klänning från Day, köpt förra året på Tullhuset. Finns här i ett annat mönster. Älskar verkligen modellen på denna.

.

.

Hallå halvvägs in i semestern

.

.

Vi har det så härligt här så det är nästan oförskämt. Magnus och jag säger till varandra flera ggr per dag att Herre Gud vad bra vi har det. Vi samlar på oss minnen för livet och tankar kraft från den stora varma Mallorcinska solen.

.

.

I måndags hoppade vi in i vår lilla hyrbil och gav oss av till den närbelägna byn Fornalutx. Det tog inte mer än 10-15 min att köra dit och vägen var bra. De häpnadsväckande vyerna längs den slingrande bergsvägen tog nästan andan ur oss. Lummig skog med höga barrträd blandat med terrasserade citrusodlingar och olivlundar. Sagolikt vackert!

.

.

Väl framme i den omtalade byn (de kallar sig för Mallorcas vackraste by) möttes vi av bedårande pittoreska gränder, blomsterprakt, mer vackra vyer och charmiga stenhus sammanlänkade med trappor och kullersten.

.

.

fornalutx-5 fornalutx-7

.

.

Lillans storasysters supersöta klänning från Michael Kors finns här i en kortärmad variant och här i läcker jumpsuitmodell.

.

.

fornalutx-11 fornalutx-6 fornalutx-8 fornalutx-10

.

.

Fornalutx är ett populärt mål för vandringar i området. Tydligen finns fantastiskt vackra och välskyltade leder hela vägen från Port de Soller. Pratade med några svenskar som bor i närheten av oss, de hade vandrat dit och tagit en taxi tillbaka hem. Fiffigt! Några timmars vandring, som förstås måste börja väldigt tidigt på morgonen den här tiden på året för att undvika den värsta värmen, låter trevligt men var inget för oss den här gången i alla fall. Många cyklister har också Fornalutx som utgångspunkt. I byn finns några få restauranger men det var så galet varmt så vi valde att åka tillbaka till havet för lunch istället.

.

.

Värt att besöka? Absolut om du har vägarna förbi eller bor i närheten.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: