3 billigare alternativ till en stor dyr matta

Innehåller annonslänkar till Ellos

vardagsrummet-6

En matta liknade den vi har  tv-rummet hittar du här

.

.

Ghaaa, vad jag längtar efter en matta inne i vardagsrummet… Stora mattor eller mattor i speciella mått är inte alltid så lätta att få tag på, vilket ofta innebär specialbeställa = himla dyrt! Jag behöver en som är 400 x 450 cm dvs 18 kvm. Det är inte ovanligt att mattor, som faktiskt ligger på priser i de mer rimliga intervallet, går loss på runt 1500 kr/kvm eller mer. Wow, det svider rejält i plånkan det. Antagligen därför som väldigt många har alldeles för små mattor hemma. Ett tips är att gå till en golvbutik och köpa en bit heltäckningsmatta. Det har jag gjort många gånger åt olika kunder.

.

.

Heltäckningsmattor som produceras idag är något helt annat än de som producerades på 70 och 80-talet. De finns i en mängd olika kvaliteter och kostar i princip från 300 kronor och uppåt. De flesta är också vävda på ett sätt som gör att de inte behöver kantas utan kan lämnas bara rakt klippta.

.

.

vardagsrummet-3

.

.

Det bästa är om man har turen att hitta en stuvbit. Det gjorde jag till sovrummet förut. Det var en jättematta som jag köpte för ett par tusen kronor. När vi gjorde om där uppe sålde jag den på Blocket för lika mycket som jag hade köpt den för. Nu letar jag efter en ny matta dit och håller ständig koll på stuvbitslagret hos Hedlunds Golv i hopp om att ännu en gång fynda där.

.

.

Något man också kan göra om man behöver en rejält stor matta, men inte har bort åt en 20-30 tusen kronor, är att köpa 2 mattor och lägga dem bredvid varandra. Det har vi gjort i Lillans rum och i vardagsrummet på övervåningen. Ett bra alternativ då är den här mattan som finns i två storlekar, flera färger och tillverkas av materialet Tencel®

.

.

 Tencel®  är ett förnyelsebart material där tillverkningsprocessen sker i ett slutet system där alla resurser återvinns och återanvänds igen. Tencel® tillverkas av träslag från hållbara skogsplantager. Den har lägre miljöpåverkan och kräver mindre mängd vatten än bomull.

.

.

Andra mattor värda att titta på är bland annat den här vars kanter är optimala för att läggas bredvid varandra. Sen kan jag inte låta bli att tipsa om den här mattan. En matt-typ som blivit väldigt poppis på sistone. Snygg är den och ger onekligen hemmet en speciell karaktär.

.

.

Skärmavbild 2019-06-09 kl. 10.24.29

Tencel här // rya här // ullmatta här

.

 

.

.

Kram

Helena

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Har beställt matta på Mio, 400×300, till bra pris. Man kan välja mellan många olika färger och kvalitet. Vi är supernöjda!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: