En ikon och en sann förebild

renata

.

.

För några veckor sedan hade jag förmånen att få mingla, och faktiskt också få mig en pratstund med en livs levande legend (och en av Sveriges genom tiderna coolaste kvinna enligt mig), Renata Chlumska. Om inte jag blev starstrucked där och då, så kommer jag aldrig att bli det.

.

.

Vi pratar ofta om power woman, och enligt mig så är Renata uttrycket personifierat. När vi andra ser hinder ser hon möjligheter, och för Renata finns inga risker som inte är värda att tas på vägen mot det mål hon satt upp.

.

” – Det handlar om att bestämma sig och våga ta en risk. Det finns alltid ursäkter, men vill man nå sitt mål ska man istället titta på vad som krävs för att man ska klara av det man står inför.”

.

Renata och jag pratade bland annat om hur lätt barnen av idag ger upp vid minsta motstånd. De ser liksom inte längre än till nästa klick på skärmen, har inget tålamod och får de inte resultat eller gensvar genast, ger de upp och jagar vidare efter sin ”kick” någon annanstans.

.

.

Att ge upp är för Renata inget alternativ, oavsett vad hon föresatt sig. Som hennes nästa äventyr, en rymdresa. Den köpte hon biljett till redan 2012 om jag minns rätt. Trots att ingen vet när den här rymdresan kommer att gå av stapeln så tränar hon minutiöst inför den redan nu, hela tiden, precis som en astronaut. Inget lämnas åt slumpen för när det väl är dags, då vill hon vara så beredd som det bara är möjligt att vara. Imponerande!

.

.

Jag tror att vi är många som skulle må bra av att ha Renata som förebild. Eller som min Magnus sa ”tänk om alla småtjejer skulle ha Renata Chlumska som förebild istället för en massa youtubers och Tic Tok-stjärnor”. Absolut inget ont om youtubers och Tic Tok-stjärnor, men när det kommer till målmedvetenhet, självförtroende och tålamod, då tror jag att det är få, till och med kanske ingen, som slår Renata.

.

.

Renata har paddlat kajak och cyklat runt hela USA (minus Hawaii och Alsaka). Det tog henne 439 dagar att genomföra det och hela 4 år (!) att planera och träna inför det! Alltså kom igen! Hon var också den första svenska kvinnan att bestiga Mount Everest, och också den första svenska kvinnan som bestigit de sju högsta bergen på samtliga sju kontinenter.

.

.

Idag ska jag nog ta och sätta upp några mål att jobba mot med Renata Chlumska som sporre i bakhuvudet!

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: