Nästintill overkligt i Lofsdalen

∼ Innehåller annonslänkar till Mr Spex, Naturkompaniet och Stronger ∼

Skärmavbild 2019-04-16 kl. 08.42.49

.

.

Godmorgon mina rara följare. Men Herre Gud min skapare vilken vistelse vi har i Lofsdalen den här påsken.

.

.

För det första… Vädret! Ja men det är ju helt makalöst. Vi kom i fredags, idag är det tisdag och solen har inte gömt sig bakom ett moln på hela tiden, den strålar som om vi vore i alperna eller något. Och varmt är det så plagg efter plagg åker av. Folk ligger på sina altaner och solar helt utan kläder. Temperaturen ligger typ runt +15 grader på dagarna och vad händer om nätterna? Jodå minsann, då sjunker det nedåt -10 grader. Hur perfekt är inte det? Helt optimala snöförhållanden alltså!

.

.

För det andra… Har jag, efter 15 års vägran… Åkt längdskidåkning! Alltså så himla härligt. Magnus och jag åkte en gång här uppe för 15 år sedan, då var det -20 grader och jag hade bakhalt och istappar i både ögonbrynen och näshåren och, näe, jag tyckte inte att det var kul. Sedan dess har jag konsekvent vägrat. Fram till nu. Vi har hyrt längdskidor hela veckan och japp, en tur på längden blir det varje dag. Och vet ni att jag älskar det! Ser det som träning under magiskt vackra och njutbara former.

.

.

lofsdalen Skärmavbild 2019-04-16 kl. 08.41.49 Skärmavbild 2019-04-16 kl. 08.41.21.png

Solbrillor här

.

.

Lofsdalen är verkligen så fantastiskt, och har du planer på att åka till fjällen nästa år tycker jag verkligen att du ska överväga Lofsdalen. Här finns så många fördelar. Lite folk och sällan några liftköer att tala om, billigare liftkort än på många andra ställen, autentisk fjällmiljö utan inslag av snabbmatskedjor etc. Lofsdalen är barnvänligt men här finns också utmanade skidåkning i form av bästa off pist åkningen och en av Sveriges brantaste pister Rännan med 42 graders lutning. Här finns 25 nedfarter och hela 122 km längdskidspår. På restaurangfronten har det tidigare varit lite glest, men sedan ett år tillbaka har vi till och med en riktigt bra sådan med fantastisk mat från närliggande producenter. Det blir faktiskt bara bättre och bättre här uppe!

.

.

Skärmavbild 2019-04-16 kl. 09.28.55

Perfekt temperatur med underställ här och träningstights här 

.

Tips!

Naturkompaniet har stor utförsäljning här just nu. Helt tossigt låga priser för den som är lite smart och ”kitar” upp sig inför nästa säsong redan nu. Själv hade jag inte tackat nej till den här outfiten 🙂.

.

Kram

Helena

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Faktiskt lite avundsjuk men absolut inte missunnsam. Ni är så väl värda varje dag i denna underbara miljö. Kram till er alla tre. 😘

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: