
.
.
Det är inte bara gott med fisk, man blir smart av det också. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat! Vi älskar fisk i vår familj och äter det kanske en gång i veckan. Med den här information kanske man skulle ta och öka på det till två gånger i veckan 🙂
En omfattande undersökning i Västra Götaland gjord på 4 000 tonårspojkar visade nämligen att de pojkar i 15-års ålder som åt fisk en gång i veckan var vid 18-års ålder 6% smartare än de som inte gjorde det. De som åt fisk dubbelt så ofta var upp till 12% smartare.
– Hur vi än vänder och vrider på resultatet så står de här klara sambanden fast, säger professor Kjell Torén vid Sahlgrenska Akademin till Göteborgs-Posten.
Undersökningen redovisades i den vetenskapliga tidskriften Acta Paediatrica och är gjord av professor Torén tillsammans med forskare vid Centre for Brain Repair and Rehabilitation och avdelningen för arbets- och miljömedicin vid Göteborgs Universitet under 2000-talet.
.
.
Helt felaktigt tänker många att det är krångligt och tidskrävande att laga fisk. Det är nämligen egentligen helt tvärt om. Det är enkelt, kräver minimal arbetsinsats och går himla snabbt, och så är det ju så gott. Testa det här receptet får du se.
.
.
Snabblagad hummerlax med dill och pressad potatis
.
Recept
(till 4 portioner, jag gjorde dubbel, med 8 bitar lax)
.
4 bitar lax
2 1/2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
3 msk hummerfond
1 msk tomatpuré
1/2 fiskbuljongtärning.
1 knippe hackad dill
.
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 180 grader.
2 Blanda ihop crème fraîche, grädde, dillhack, fond, tomatpuré och smulad fiskbuljong. Häll över laxen.
3 Ställ formen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kolla med två gafflar om fisken faller isär enkelt.
4 Garnera med citronskivor och dilltussar.
.
Jag serverade sallad och ris till, men nästa gång blir det pressad potatis!
.
.
Smaklig måltid!
.
.
Tips med annonslänk till Lyko
Det här är utan konkurrens världens bästa puder. Just nu är det 20% rabatt här!
.

.
.
Kram
Helena